Napisano 30 Październik 200717 l Witam mam taki problemik - otóż dzisiaj zauważyłam, że jak kopiuje coś arrayem to mi głupoty wychodzą :/ Załóżmy robie 10 metrową podporę składającą się z 10 nóg w jednym rzędzie (odl pomiędzy nogami wychodzi metr). Zaznaczam jedną nogę i kopiuję ją arrayem wpisując w 1D 10 oraz w całkowitym przesunięciu 10m i otrzymuję 10 nóg ale nie od krańca do krańca podpory :/ Tak jakby brakowało jednej nogi :/ Wie ktoś może co jest grane ? :( Czytałam w helpie. Tam piszą, że total movement oblicza odległość od pivotów skrajnych kopii wiec powinno być 10 nóg od końca do końca podpory. Zgłupiałam :( Pomóżcie
Napisano 30 Październik 200717 l a na 10 metrów potrzeba chyba jedenaście nóg jeśli pierwsza jest na początku a ostatnia na samym końcu podpory
Napisano 30 Październik 200717 l Autor No wiadome że 11 nóg powinno być ale jak zwiększę na 11 nóg na 10 metrach to i tak mi nie chce zrobić tej ostatniej na końcu podpory :( Jak ustawie incremental 1m to jest ok. ale mam projekcik gdzie będzie więcej tych podpór i nie będę przecież za każdym razem przeliczała długości podpory przez liczbę nóg i taką wartość wpisywała w incremental :/ Mam nadzieje że za bardzio nie zamieszałam :)
Napisano 30 Październik 200717 l Jeśli robisz w 1D to czy nie lepiej użyć po prostu lewego shifta przytrzymanego przy przesuwaniu i określić ilość kopii? Odległość na jaką przesuniesz jedną kopię zostanie dodana do pozycji kolejnej kopii względem poprzedniej.
Napisano 31 Październik 200717 l 'Jak ustawie incremental 1m to jest ok. ale mam projekcik gdzie będzie więcej tych podpór i nie będę przecież za każdym razem przeliczała długości podpory przez liczbę nóg i taką wartość wpisywała w incremental :/ Mam nadzieje że za bardzio nie zamieszałam :)' Spacing Tool.
Napisano 1 Listopad 200717 l Autor Leru chodzi o to że ja mam z góry ustaloną długość podpory i muszę do niej nóżki dopasować :P Niemniej masz buziala :* za przydatną informację tą z sziftem :) Peterlo spacing tool wymaga podania ścieżki a mnie się nie chce za każdym razem rysować ścieżki :P
Napisano 1 Listopad 200717 l Autor Peterlo ale to mi robi niepotrzebną robotę :/ Nie ma jakiegoś pluga albo czegoś co by jakoś ułatwiło taką robotę ? Po prostu chciałabym wpisać daną odległość, liczbę ile razy to chce skopiować i mieć to dokładnie na danej zadanej odległości