Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

W tym temacie mozecie zadawac pytania na temat organizowania wlasnych wystaw, dzielic sie wlasnymi doswiadczeniami oraz informowac o ciekawych wystawach.

To samo tyczy się wydawania własnych albumów.

Z czasem zamieszcze wszystkie info jakie mam na te tematy...

cos odemnie narazie wersja beta do obliczania kosztów wystawy ;)

http://kuciel.net/wystawatest.xls

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ok widze ze wszyscy zainteresowani ale do warszawiakow bylem ostatnio z moją babe w http://www.yoursgallery.pl/ i sa tam dobre wystawy fotografii (wejscie za darmo + ladny wystroj) ,widze ze jest nowa wystawa wiec jak z niej wrocimy to opowiem czy warto isc :)

troche o autorze wystawy

Lorenzo Castore

Projekt „Ręce do góry!” powstawał w trakcie podróży fotografa po Polsce, Szwajcarii i Włoszech, począwszy od roku 1999 aż do dziś. Fotografując własne życie Castore opowiada o poczuciu tożsamości dzisiejszych mieszkańców Europy, między innymi z perspektywy historycznej. „Nasze życie jest nierozerwalnie związane z otoczeniem, w którym przyszło nam żyć. Jednak tożsamość jednostki to także doświadczenia z przeszłości: bliscy ludzie, kultura i tradycja. Nie sposób wyodrębnić człowieka z kontekstu i historii. Na przykład ja urodziłem się Włochem, ale na moje wykształcenie złożyły się zarówno zasady wpajane mi przez matkę jak i książki, obrazy, muzyka, ludzie, których poznałem oraz miejsca, które zwiedziłem w ciągu całego życia. Moim celem jest odzwierciedlenie różnorodnych napięć, które może odnaleźć w swoim sercu każdy mieszkaniec Europy.”

tekst ze strony yoursgallery

Napisano

koszty wlasnej wystawy? różnie to bywa. najdroższe są zawsze antyramy ;)

i oczywiście : jeśli sam wywołujesz to papier ;] ale kto ma dzisiaj na to czas? :F

a co do spostrzeżeń z organizacji, hm... warto zadbać o przestrzeń wokół zdjęć. na wystawie dobre zdjęcie to połowa sukcesu :P jeśli je odpowiednio wkomponujesz, to będzie 2x lepszy efekt.

Napisano
  • Autor

hehe ale ja nie zadaje pytan tylko bede opisywal jak to robic bo wiem, ostatnio niemam tylko czasu uzupelniac watku hehe :P