tymko Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Witajcie, postanowiłem pokazać Wam jak teraz powstają portrety nad którymi pracuję. Jest to mój sposób aby proporcje twarzy w miarę zostały zachowane. Wydaje mi się że łatwiej dostrzec różnice w proporcjach pomiędzy prostymi bryłami niż w skomplikowanej budowie obłych rysów twarzy. Może się przyda początkującym: Najpierw wyznacz siatkę na twarzy modela, (siatka może być mniej lub bardziej szczegółowa ) następnie spróbuj na czystej kartce narysować identyczną, zwracaj uwagę na kąty nachylenia linii oraz proporcje poszczególnych odcinków. Kiedy siatka wygląda podobnie można zabrać się do rysowania. Nie wiem czy pomogę tym komuś ale, zauważyłem że mi znacznie pomaga. Jest to też dobre ćwiczenie na obserwację. Pozdro
grass Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 o swietnie :) mam nadzieje ze dobijesz do konca z tym Tutkiem :) dzieki :)
tymko Napisano 1 Listopad 2007 Autor Napisano 1 Listopad 2007 następny etap teraz można ukryć wykreśloną konstrukcję i dalej pracować już tylko obserwując detale modela. Nie chcę z tego robić tutorialu, chciałem tylko pokazać metodę, która może się komuś przydać. Upki pewnie jeszcze będą. 1
Mortom Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 no tymko luksusik metoda... aż dam ci punkta :)
kamil.ochel Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 swietne... ;) i super (zresztą jak zwykle) Ci idzie
Wojpajek Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 O Mel Gibson :) Będę śledził tu ten wątek bo to mój ulubiony aktor ;)
Rekomendowane odpowiedzi