Napisano 1 Listopad 200717 l Mam pytanie. Jak robicie meble to używacie Mesh Smootha/Turbosmootha/MSmootha czy w ogóle nie używacie? Jeżeli nie, to wygładzacie krawędzie chamferem? Problem jest taki, że chciałem zrobić swój pokój. Zacząłem od monitora. Pomyślałem, że moze zrobić bez mesh smootha bo to w sumie prosta rzecz. No ale jak widać na renderze: http://img114.imageshack.us/my.php?image=komputerwl7.jpg (sorry za światło :P) Na monitorze widać kanty (no... może nie dokładnie na tym renderze ale da się zobaczyć). Więc mam pytanie, czy użylibyście w tej sytuacji modyfikatorów mesh smootha/turbosmootha czy może ręcznie dodali kilka poly i ustawiali tak, aż efekt będzie zadowalający? No i teraz właściwe pytanie. Chcę zrobić sobie model aparatu fotograficznego i zastanawiam się czy go całego zesmoothować czy może próbować bez mesh smootha? P.S Sorry za głupie pytania ale noob jestem ;)
Napisano 1 Listopad 200717 l nawet fajnie to wyglada jak juz dac tylko chamfery i styknie zal poly na smoothy
Napisano 1 Listopad 200717 l raczej bez msa... pobaw się w smoothing grupy a co do monitorka to możesz to MINIMALNIE zchamferować :) ale i tak jest ładny
Napisano 1 Listopad 200717 l Autor Ok. Więc mówicie że nie warto robić MSa na takie cuś. Kamil, fajne te twoje filmiki na youtube :) Rób więcej bo napewno wielu początkującym się przyda :)
Napisano 2 Listopad 200717 l Dzięki :) Jak tylko podepnę mikrofon to pokażę jak coś zrobić sensownego... bo te napisy ręcznie to masakra ;)