Skocz do zawartości

Maszynerie

Mr. MtS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem. Probuje wymodelować cos podobnego jak na obrazku:

mod.jpg

A konkretniej ten element środkowy. Modeluje juz (ogolnie) od jakiegos czasu i czasami miewam wieksze lub mniejsze problemy - zawsze jakos sie udaje z nich wybrnąc szybciej czy pozniej, ale tutaj stoje w miejscu i nie mam pomysłu. Pytanie kieruje do ludzi bardziej doswiadczonych ode mnie.

Czy probowac robic raczej siatke pod MS/TS jezeli chodzi o taki element (przewaznie robie MS, czasami moze niepotrzebnie), czy moze jakos probowac inaczej to wykombinować?

Moze Wam taki obiekt wyda się prosty, ale dla mnie wymodelowanie czegos takiego w stylu kuli przechodzącej idealnie w jakis cylinder + ewentualnie takie małe wciecia na śruby(czy co to tam jest;)) nie jest proste. Wogole takie elementy wlasnie zawsze mnie najbardziej denerwują. W tych takich przemyslowych-maszyneriach jest sporo dziwnego rodzaju obudów jedno-obiektowych ktore mają czasami skandaliczne kształty z punktu widzenia modelowania(wg mnie) ;)

Pozdro, czekam na ewentualne odpowiedzi.

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

to wgłębienie to korek spustowy do oleju, jak zwał tak zwał

Piekny robocik, uwielbiam takie

Ja bym wyszedł z kuli, soft selection, wyciągnąłbym kilka poly potem wyrównał je względem siebie i ustawił wierzchołki tak aby tworzyły okrągły kształt.

Czy siatka musi być idealna ? Po MS wgniecenie na korek i inne otworki wyciąłbym booleanem

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności