Skocz do zawartości

Obiekt 3D: Desert Eagle

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Trawnikow
Napisano

Witam

Chciałem pokazać zrobiony ostatnio model pistoleta desert eagle. Modelowanie w maxie render Vray. To moja pierwsza praca bardziej skomplikowana od 3boxów na krzyż i zarazem nie zrobiona z tutka, więc konstruktywna krytyka mile widziana. W szczególności wskazówki do oświetlenia, zktórym miałem największe problemy i cały czas nie daje mi ono spokoju ;/. Render w większej rozdzielczosci pod tym adresem. A z okazji ze jestem tu nowy - pozdrawiam wszystkich.

koniecmaly2di5.jpg

PS. I tak jeszcze uprzedzę pytanie które najprawdopodobniej by sie pojawiło: to nie jest luneta , tylko koliminator :) I jak najbardziej montuje się takie do pistoletów.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Praca ładna większych błędów nie widzę tylko nie daje mi spokoju ta dziurka w lufie w desert eagle powinna ona być większa. I tak na przyszłość inaczej ustawiaj kamerę bo pod takim kątem nic nie widać.

Napisano

Nie będe sie powtarzał z lufą itp ale materiały są świetne szczególnie ten magazynku mnie interesuje jak możesz to podziel się ustawieniami.

Gość Trawnikow
Napisano

Dzięki za kometarze

Zgodnie z uwagami poprawiłem lufę i mam nadzieję że jest ok. (nadzieja matką głupich wiem, wiem... ;) ) nowe wersja pod tym adresem.

@ Piksar, -hpx- : materiał to żadna tajemnica, ustawienia znajdziecie pod tym adresem. (Piksar, rozumiem że chodziło Ci o materiał metalu, widoczny na pistolecie, jesli o coś innego, to powiedz podeślę ustawienia innego :) ). Dodam jeszcze że materiał na magazynku i reszcie pistoletu jest taki sam, różni sie jedynie mapowaniem. Materiał na 'reszcie' jest bardzo zagęszczony, przez co nie ma na nim tak wyraźnych zadrapań, na magazynku zaś jest dużo mniejsze zagęszczenie. (Mam nadzieję że zrozumieliście to moje mętne tłumaczenie :D )

Mapa użyta do zadrapań, została znaleziona w internecie, więc się mnie nie pytajcie jak taką zrobić :D -> tutaj jest link do tej użytej przeze mnie