Napisano 5 Listopad 200222 l Cze. Mam pytanie, doŠ lu╝no zwi▒zane z tematem 3dsmax (ale nie znalaz│em lepszego dzia│u), mianowicie ile czasu poÂwiŕcacie na modelowanie jakiej sceny, ile na modelowanie pojedynczych obiektˇw, jak d│ugo modelujecie cz│owieka, jego g│owŕ, samochˇd. Wiem, ┐e to mo┐e banalny temat, ale od pocz▒tku mojego korzystania z 3dsmax mnie to ciekawi│o, bo wydaje mi siŕ, ┐e ja strasznie leniwy jestem :-).
Napisano 6 Listopad 200222 l G│owa, ktˇr▒ mo┐esz znale╝ w WIP zajŕ│a mi sporo czasu. Przede wszystkim by│ to proces przerywany innymi procesami:) Pierwszy etap to oko│o 5 godzin (to ta pierwsza animacja, ale czas jest naprawdŕ orientacyjny). Ostateczny efekt zaj▒│ mi dodatkowo oko│o 6 godzin. Wiŕc nie wiem kto jest bardziej leniwy i powolny:)
Napisano 7 Listopad 200222 l No bardziej leniwy to jestem ja... wolniejszy niestety ty, ale tutaj szybkoŠ jest odwrotnie proporcjonalna do jakoÂci :-) Proszŕ o wiŕcej odpowiedzi, ludzie czy tak trudno napisaŠ ile czasu co modelujecie? To chyba najbanalniejsze pytanie na tym forum!
Napisano 8 Listopad 200222 l mi tez modeling zajmooje dozo czasu..trudno powiedziec ile jak robilem samochd trwalo to jakis tydzen. glowe modeluje tez dosyc dloogo..hmm 5 godzi bez texturowania itd ale to wszysko zalezy od poziomu skomplikowania modelu
Napisano 8 Listopad 200222 l mnie nie przybijecie. scenak nad ktˇra pracuje zajmuje mi juz 5 miesiŕcy( g│ˇnienajd│uzej zajmuje mi dopracowaie oÂwietlenie i materia│ˇw ci▒gle po mal;ej zmainie godzinny rendering), a modelowanie pojedy˝czej rzeczy(d│oni) to tak okolo 6 godzin
Napisano 8 Listopad 200222 l hehe znam to..zmienias jakis pizdryk maly i czekasz cholera wie ile na rezultat
Napisano 9 Listopad 200222 l Te┐ to kiedy zna│em, ale teraz NIE MOG╩ URUCHOMIĂ MAXA!!! -> http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=1620
Napisano 10 Listopad 200222 l sprˇbuj reinstal systemu, bo to pewnie jaki pi┐dzik. ale najlepiej puerw opisz jak to soe dzieje. czy nie mo┐esz go odpaliŠ nawet za pierwszym uruchiomieniem czy jak???proszŕ od konfig kompa systemu, ew. overclokowanych rzeczy i to co masz zainstaloewane w systemie to mo┐e z tego co wywni▒skuje. mialem podobie, ale to bylo dawno zwykle jest to b│ad windy(przy instalacji), ale konflikt z czymÂ. albio napisz do mnie na gg to perzegadamy to dokladnie.nie ma sensu forum zaÂmiecaŠ.