ptah Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Nie wiem czy to nie zbyt ambitny pomysł ale chciałbym zrobić film, w sumie to filmik bo myślę że poniżej 2min. Koncepcja jest taka aby film pokazywał człowieczka, na początku mały chłopczyk (sceneria z lat 30) wraz z trwaniem filmu systematycznie starzeje się idąc przed siebie. Kamera była by z boku, widok z profilu - pokazane jak dookoła niego wszystko sie zmienia on coraz starszy - otoczenie coraz nowocześniejsze. Na koniec ktoś rzuca mu laskę on jako już staruszek (posculptuje troszkę ;) ) siada na ławkę(teraz widok z przodu), Przybliżenie na twarz (najważniejsze dla mnie jest zrobienie efektu oczu które wszystko już widziały, zmęczonych).Następnie zoom na same oczy i oddalenie kiedy okazuje sie że właścicielem oczu nie jest już staruszek ale bobas w wózku (bardzo nowoczesnym) i ściemnienie. Nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce. Co o tym myślicie?
claude Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 może zacznij pisać scenariusze, powodzenia życzę pewnie na kolejnych kilka miesięcy pracy
ptah Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 W sumie pomysłów na filmy mam sporo ale wszystko na nie więcej niż 2/3 minuty animacji więc scenarzysta ze mnie żaden :) Zastanawiam się czy robić przejści wiekowe co jakiś czas czy stałe starzenie się. Opcją schodów wydaje mi się ciekawsza.
D4D4L Napisano 13 Listopad 2007 Napisano 13 Listopad 2007 pomysl fajny.... jedynie co mnie nie pokoi to skill i sposob wykonania... bo to morze być troszke trudne, w sposub jaki ja to widze :) all zalerzy od tego jak chcesz to zrobić :)
asblaze Napisano 13 Listopad 2007 Napisano 13 Listopad 2007 claude -> z tym pisaniem scenariuszy to bym się wstrzymał, bo pomysł ma korzenie w Baroku, jeśli nie jeszcze dalej ;) D4D4L -> zmień w podpisie jeszcze "Szukam" na "Szókam" to na pewno znajdziesz ;) ptah -> powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi