Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy to nie zbyt ambitny pomysł ale chciałbym zrobić film, w sumie to filmik bo myślę że poniżej 2min. Koncepcja jest taka aby film pokazywał człowieczka, na początku mały chłopczyk (sceneria z lat 30) wraz z trwaniem filmu systematycznie starzeje się idąc przed siebie. Kamera była by z boku, widok z profilu - pokazane jak dookoła niego wszystko sie zmienia on coraz starszy - otoczenie coraz nowocześniejsze. Na koniec ktoś rzuca mu laskę on jako już staruszek (posculptuje troszkę ;) ) siada na ławkę(teraz widok z przodu), Przybliżenie na twarz (najważniejsze dla mnie jest zrobienie efektu oczu które wszystko już widziały, zmęczonych).Następnie zoom na same oczy i oddalenie kiedy okazuje sie że właścicielem oczu nie jest już staruszek ale bobas w wózku (bardzo nowoczesnym) i ściemnienie. Nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce. Co o tym myślicie?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

może zacznij pisać scenariusze, powodzenia życzę pewnie na kolejnych kilka miesięcy pracy

Napisano
  • Autor

W sumie pomysłów na filmy mam sporo ale wszystko na nie więcej niż 2/3 minuty animacji więc scenarzysta ze mnie żaden :) Zastanawiam się czy robić przejści wiekowe co jakiś czas czy stałe starzenie się. Opcją schodów wydaje mi się ciekawsza.

Napisano

pomysl fajny.... jedynie co mnie nie pokoi to skill i sposob wykonania... bo to morze być troszke trudne, w sposub jaki ja to widze :) all zalerzy od tego jak chcesz to zrobić :)

Napisano

claude -> z tym pisaniem scenariuszy to bym się wstrzymał, bo pomysł ma korzenie w Baroku, jeśli nie jeszcze dalej ;)

D4D4L -> zmień w podpisie jeszcze "Szukam" na "Szókam" to na pewno znajdziesz ;)

ptah -> powodzenia :)