Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Otóż jestem początkującym grafikiem , i chciałbym się pochwalić co ostatnio mi się udało zrobić :). Praca cięgle w trakcie tworzenia bo cały czas coś modyfikuję ,czy też dodaję. Jak na razie największy problem sprawia mi dobre ustawienie oświetlenia.

Za wszelkie porady/opinie będę wdzięczny .

http://jr_ches.w.interia.pl/v71.JPG

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Link mi się nie otwiera.

Z tego co widać na miniaturce, powinieneś doświetlić cienie pod stołem, i dodać SSS na świeczce.

Napisano

masz zbyt gładką podłogę, jakby leżało na niej szkło; proporcje chyba też do poprawy

Napisano
  • Autor

Dobra , co to jest SSS :) jakoś nic mi do głowy nie przychodzi .Z linkiem jest dziwna sprawa u niektórych działa a u innych nie , nie wiem dlaczego . A jeśli chodzi o proporcje to pewnie chodzi o za dużą świeczkę , rzeczywiście jest chyba z lekka za duża ale jak już wcześniej pisałem , ja to cały czas modyfikuję , niedługo pewnie jakiś update zrobię .

Napisano

SSS inaczej subsurface scatering to jest taki material ktory symuluje efekty w stylu skora, wosk, snieg i inne takie. Ogolnie chodzi o to ze swiatlo przeswituje przez material co w przypadku swieczki jest bardzo widoczne.

Napisano

1 Ściany - dziwnie textura gdzie neigdzie wyglada

2 Rozświetl scene pod spodem

3 Ustaw parametr szkła dal świecznika żeby się obraz zaginał w nim

4 Świeczka do poprawy

5 Obrus róg który jest najbliżej nas ma widoczne ostre krawedzie(brak plynnego przejscia)

6 Daj bump na podłodze

Więc się bierz do pracy