Paul Napisano 15 Listopad 2007 Napisano 15 Listopad 2007 To mój pierwszy post na tym forum także jestem pan witalski:) I mój problem. W oknie perspective czasami kiedy chcę zrobić bardzo bliskie zbliżenie to nie mogę. Teraz mam scenę z mieszkaniem i nie mogę do niego wejść, bo kamera zatrzymuje się przy ścianie i dalej ani rusz...
zgred Napisano 15 Listopad 2007 Napisano 15 Listopad 2007 ctrl+alt+scroll(wsciniety) i ruszasz gora dol
Paul Napisano 15 Listopad 2007 Autor Napisano 15 Listopad 2007 Dzięki, działa, ale czemu przy normalnym scrollowaniu/przybliżaniu się zatrzymuje w pewnym momencie?
zgred Napisano 15 Listopad 2007 Napisano 15 Listopad 2007 tak juz Maxy maja, to taka ich tajemnica :P
Paul Napisano 15 Listopad 2007 Autor Napisano 15 Listopad 2007 Ale likwidując tamten problem pojawił się kolejny. Naciskając Crtl +Alt + środk. przycisk. przybliżam jak mi się podoba, ale znika mi obracanie, które miałem pod alt + środ. przycisk. Zamiast obrotu kamera lata gdzie chce.
zgred Napisano 16 Listopad 2007 Napisano 16 Listopad 2007 a nie mozesz zaznaczyc sobie ikonki obracania w prawym dolnym?? Klikasz lewym na scenie i wtedy obracasz
Paul Napisano 17 Listopad 2007 Autor Napisano 17 Listopad 2007 a nie mozesz zaznaczyc sobie ikonki obracania w prawym dolnym?? Klikasz lewym na scenie i wtedy obracasz Lubię skrótami operować. Chyba pomyślę o SpaceNavigatorze jednak:)
Paul Napisano 17 Listopad 2007 Autor Napisano 17 Listopad 2007 Crtl+R też nic nie daje:( kamera lata i nie mogę precyzyjnie operować.
Rekomendowane odpowiedzi