Napisano 16 Listopad 200717 l Witam. Chciałem stworzyć tak jakby kulę energii - kulę z animowaną teksturą niebieską/czerwoną, tak, aby ta tekstura składała się z jaśniejszych i ciemniejszych plamek, które by w chaotyczny sposób rozrywały się na mniejsze i na powrót łączyły, żeby to jeszcze dawało poblask danego koloru. Próbowałem zrobić to za pomocą dwóch kul pokrytych różnymi teksturami półprzeźroczystymi, ale podobnymi, które (kule) by się obracały w innych kierunkach, ale brzydko to wygląda. Potem postanowiłem zrobić to za pomocą gif-a, ale: 1. nie wiem, czy 3dsmax przyjmuje tekstury animowane (GIF) 2. nie jestem w stanie zrobic takiej animacji - dlubac w paincie nie bede przeciez ;/ czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję.
Napisano 16 Listopad 200717 l Fraktale masz po to w 3ds maxie. Zrób sobie teksturkę z perlin noise'a, zanimuj, wyrenderuj, wrzuć do jakiegoś programu do compositingu, dodaj kilka warstw glowa i będzie. A najlepiej to pokaż jakąś referkę. W paincie dłubać nie będziesz, ale namalować to poklatkowo w photoshopie - można.
Napisano 16 Listopad 200717 l no tego.. jak będziesz eksportował spowrotem po mathixowskich uwagach to zrób sobie z tego mov'a - zapisuje przezroczystość