Matuzalem Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 Witam Co należy zrobić, aby odbicie światła nie renderowało się? Pozdrawiam
3grosze Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 jeśli chodzi Ci o ten biały kwadrat - vray light to jest opcja w ustawieniach światła nie pamiętam niestety jak się nazywa cza odchaczyć nie ma tego wiele kojarzy mi sie że zaczyna sie na literkę I jak coś to wrzuc szybko skrina z ustawieniem tego vray light'a wtedy jak zobaczę to powiem --edit-- hahaha :] mam już :] trza odhaczyć opcję "invisible" :]
Matuzalem Napisano 17 Listopad 2007 Autor Napisano 17 Listopad 2007 To o czym mówisz "chowa" światło - zauważ że zostało jego odbicie, a samego światła nie ma, mnie rozchodzi się o odbicie...
3grosze Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 hmm wydawało mi się, że po odhaczeniu tej opcji samo światło świeciło ale jego odbić nie było widać... nie mam tutaj vraya, żeby sprawdzić... może to było ignore light normals... kurde nie pamiętam
Matuzalem Napisano 17 Listopad 2007 Autor Napisano 17 Listopad 2007 dzięki ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
tweety Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 ustawienia świateł odhacz "Affect specular"
Matuzalem Napisano 17 Listopad 2007 Autor Napisano 17 Listopad 2007 bardzo dziękuje za odpowiedź i przepraszam, że zawracam czymś takim głowę... ale godzina mnie do tego w tedy zmusiła już po prostu nic nie widziałem... :] Dzięki Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi