Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Czym się posłużyć w Maxie8 (jakieś opcje, właściwości czy reaktor...czy co tam jeszcze ) aby planując rozmieszczenie elementów na jakiejś powierzchni, tak je móc przestawiać "na żywo" aby elementy nie przechodziły przez siebie ale zachowywały się tak jak w rzeczywistości? Chce np postawić model krzesła na modelu podłogi i wiedzieć ze to krzesło stoi na podłodze, na krześle chce postawić...itd elementów mam baaardzo dużo, stąd to pytanie.

Nie chce robić animacji a jedynie podczas projektowania mieć pewność, że żaden z elementów nie przenika jeden przez drugi; tylko np leży jeden na drugim.

Pozdrawiam

P.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dzięki za ALIGN, ale chyba nie do końca dobrze mnie zrozumiałeś (lub zbyt mętnie zadałem pytanie - co bardziej prawdopodobne). Chce przestawiać np. krzesło na podłodze, wśród innych krzeseł > jeśli przesunę je np. za daleko to krzesło powinno potrącić inne - a nie przeniknąć przez nie ( w dowolnej osi ). Czy przesuwanie krzesłem wśród innych przykładowych krzeseł spowoduje ze one sie poprzepychają nawzajem?

pozdrawiam

Napisano

Takie rzeczy to tylko w reactorze. No chyba że o czymś nie wiem.

Napisano

dzięki, pozostaje męczyć reakcje ;)

Napisano

No ale jesli nie chcesz robic animacji tylko chcesz miec ulatwienie w ustawianiu przedmiotow w scenie to nie warto meczyc reactora to glupota juz lepiej snapa uzyc i sobie przyciagac do facow czy czego tam chcesz :] potracic niestety nie bedziesz mogl innych przedmiotow ale jesli nie jestes slepy to widzisz czy obiekty nachodza czy od tego masz kilka ujec widoku oraz wirafreme ktory pomaga w takich sytuacjach.

Napisano

dzięki za wskazówki

Napisano

Użyj PhysX. Robi to co reactor ale w viewporcie maxowym a nie w reactorowym oknie