Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Po poprawce, już chyba wszystko gra, bo obróciłem do pionu i wydaje mi się, ze dobrze, aleee jak co to mówcie :D

2rfrd34.jpg

• Odpowiedzi 70
  • Wyświetleń 9,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mnieij blura, a wiecej pociagniec pedzla ktore widac. Mysle ze taka technika ejst jakos bardziej ceniona i efektowniejsza. :) NIe wygladzaj az tak.

Sam nie umiem dobrze,ale staram sie isc w tym kierunku.

Co do ogolu. Troszke plasko :) popracuj nad tym jeszcze ,albo zacznij cos nowego;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ramiona zblurowane oczywiście celowo, ale co do twarzy...kurde ja wiem i staram się zostawiać pociągnięcia pędzla, ale później wszystko wydaje mi się zbyt wyraźne więc biorę miękki pędzel z małym opacity i poprawiam naprawdę lekko, a w efekcie zawsze cała pracka mi gładko wychodzi :D trzeba to ćwiczyć.

Bo taki np Omen, widac pociągnięcia gdzie trzeba, a gdzie trzeba są miękkie przejścia. I to trzeba wytrenowac żeby zachowac balans między zmiękczaniem a wyraźnymi pociągnieciami. Chyba dobrze myślę, nie ;D

Hmm płasko pewnie dlatego, że są bardzo słabe cienie, ale takie było zamierzenie ;) w nastepnej pracy postaram się zrobic coś bardziej niepłaskiego ;D

pozdrawiam

Edytowane przez Paster03

Napisano
  • Autor

Około 2 godzinny speed wyłącznie twardym okrąglakiem, bo trzeba się oduczyć nadużywania miękkich pędzli :P

kccygj.jpg

Napisano

za duzo miziania:P wiekszy pedzel i pociagnij tym raz a nie 10 :) ....polecam obczaic jeszcze pare opcji w ustawieniach brushy :)

Co do typiarki mi cos z szyja nie gra:) jakos dziwnie zrobilo sie 5 zaglebiej a powinno byc tylko 3 ;P

pozdrawaim

Napisano
  • Autor

Ano nad tym nadmiernym dłubaniem małym pędzlem tez muszę pracować, bo nadużywanie miękkich już mi chyba przeszło ;D

A szyje chyba rzeczywiście trochę spartoliłem zbyt mocnym cieniem przez to wygląda właśnie jak zagłębienie.

Ale cóż trzeba się brać za następną pracę i tam wystrzec się podobnych błędów.

Napisano
No więc cóż... pozostaje mi posłuchać bardziej doświadczonych i odpuścić sobie póki co portrety, a wziąć się za martwa nature.

Zanim zacznę męczyć martwą naturę nie mogłem się powstrzymać przed szybkim portrecikiem xD

Tak, wiem martwa natura.... ale jak Metallica leciała z głośników to mnie wzięło żeby to maznąć xD

W przerwach od martwej natury (której mam juz serdecznie dość, ale jak trzeba to trzeba ;D):

Tej martwej natury to chyba w ogóle nie masz

Napisano
  • Autor

Mam troche, ale nie ma co wrzucac na razie nic porządnego, a i tak wole portety ćwiczyć ;D

Napisano

A ten rycerz z #23 to sam malowałeś czy się czymś sugerowałeś bo wygląda mi jakby znajomo...

Napisano

juz go zjedli kiedyś za to :)

to z jakiegoś tutka na necie tez go kiedyś widziałem :P

Napisano
  • Autor

Zjedli to bardzo delikatnie powiedziane ^^

ale co by nie mówić to powód mieli ;P

Napisano
  • Autor

Około 3 godziny wyłącznie twardym okrąglakiem, do tego jeden pędzel do tła. Standardowo O'Pen XXL i PS CS3.

16k6phk.jpg

Napisano

zapodaj z czego malowałeś

irytuje mnie ten czarny kontur... zaznaczam! wygląda jakbyś obrysował zdjęcie...

Napisano
  • Autor

IN Flaamess no niestety ta morda, bo dla koleżanki robione, nie martw się sam dla siebie bym 'fiftiego nie robił :D

Coyote tu zdjęcie zkix34.jpg

wiem, że to może wyglądać jakby było malowane po zdjęciu, ale nie było, a kontury w pracach często zostawiam po szkicu, tak mi jakoś lepiej to pasuje

Napisano

nie będę drążył(juz o tym kiedyś prrszalony napisał) :)

chciałbym coś zobaczyć twojego ołówkowego ^_^ jakiś portrecik albo martwą zastanawiam sie jak byś sobie poradzi z tym tematem :)

Napisano
  • Autor

a wiesz, niegłupi pomysł :D już ręka nie widziała trochę czasu ołówka to postaram się na dniach coś maznąć ;)

Napisano

Mudżyn - fajny. Kontur mniej fajny =] Ja też mam tak często że jak już położę pierwsze kolory i wywalam szkic to się nagle goło w pracy robi i czegoś mnie brakuje. Ale kilka maźnięć poprawia arta i można się tego nauczyć... oduczyć. =]

Napisano

a mi jakos ten kontur nie przeszkadza- w sumie dosyc konsekwentnie jest stosowany. przeszkadza mi za to kontur nosa (po jego prawej stronie nos jest oddzielony od policzka ciemna plama-kreska, ktorej nie ma na zdjeciu, a zmienia ona dosc mocno charakter tegoz nosa...). :)