Paster03 Napisano 9 Luty 2009 Autor Share Napisano 9 Luty 2009 Po poprawce, już chyba wszystko gra, bo obróciłem do pionu i wydaje mi się, ze dobrze, aleee jak co to mówcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 10 Luty 2009 Autor Share Napisano 10 Luty 2009 Nie zebym się narzucał, ale za krytykę się nie obraże ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Mnieij blura, a wiecej pociagniec pedzla ktore widac. Mysle ze taka technika ejst jakos bardziej ceniona i efektowniejsza. :) NIe wygladzaj az tak. Sam nie umiem dobrze,ale staram sie isc w tym kierunku. Co do ogolu. Troszke plasko :) popracuj nad tym jeszcze ,albo zacznij cos nowego;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 10 Luty 2009 Autor Share Napisano 10 Luty 2009 (edytowane) Ramiona zblurowane oczywiście celowo, ale co do twarzy...kurde ja wiem i staram się zostawiać pociągnięcia pędzla, ale później wszystko wydaje mi się zbyt wyraźne więc biorę miękki pędzel z małym opacity i poprawiam naprawdę lekko, a w efekcie zawsze cała pracka mi gładko wychodzi :D trzeba to ćwiczyć. Bo taki np Omen, widac pociągnięcia gdzie trzeba, a gdzie trzeba są miękkie przejścia. I to trzeba wytrenowac żeby zachowac balans między zmiękczaniem a wyraźnymi pociągnieciami. Chyba dobrze myślę, nie ;D Hmm płasko pewnie dlatego, że są bardzo słabe cienie, ale takie było zamierzenie ;) w nastepnej pracy postaram się zrobic coś bardziej niepłaskiego ;D pozdrawiam Edytowane 10 Luty 2009 przez Paster03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 Około 2 godzinny speed wyłącznie twardym okrąglakiem, bo trzeba się oduczyć nadużywania miękkich pędzli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 za duzo miziania:P wiekszy pedzel i pociagnij tym raz a nie 10 :) ....polecam obczaic jeszcze pare opcji w ustawieniach brushy :) Co do typiarki mi cos z szyja nie gra:) jakos dziwnie zrobilo sie 5 zaglebiej a powinno byc tylko 3 ;P pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 Ano nad tym nadmiernym dłubaniem małym pędzlem tez muszę pracować, bo nadużywanie miękkich już mi chyba przeszło ;D A szyje chyba rzeczywiście trochę spartoliłem zbyt mocnym cieniem przez to wygląda właśnie jak zagłębienie. Ale cóż trzeba się brać za następną pracę i tam wystrzec się podobnych błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 No więc cóż... pozostaje mi posłuchać bardziej doświadczonych i odpuścić sobie póki co portrety, a wziąć się za martwa nature. Zanim zacznę męczyć martwą naturę nie mogłem się powstrzymać przed szybkim portrecikiem xD Tak, wiem martwa natura.... ale jak Metallica leciała z głośników to mnie wzięło żeby to maznąć xD W przerwach od martwej natury (której mam juz serdecznie dość, ale jak trzeba to trzeba ;D): Tej martwej natury to chyba w ogóle nie masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 Mam troche, ale nie ma co wrzucac na razie nic porządnego, a i tak wole portety ćwiczyć ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 A ten rycerz z #23 to sam malowałeś czy się czymś sugerowałeś bo wygląda mi jakby znajomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 juz go zjedli kiedyś za to :) to z jakiegoś tutka na necie tez go kiedyś widziałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Tak myślałem, znam jego malowidła i bardzo mi się podoba jego styl. http://www.daarken.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Zjedli to bardzo delikatnie powiedziane ^^ ale co by nie mówić to powód mieli ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 Około 3 godziny wyłącznie twardym okrąglakiem, do tego jeden pędzel do tła. Standardowo O'Pen XXL i PS CS3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 no ladnie...tylko czemu akurat ta morda:P ....ja rozumiem "brytnej" bo to kobieta :D.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 zapodaj z czego malowałeś irytuje mnie ten czarny kontur... zaznaczam! wygląda jakbyś obrysował zdjęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 IN Flaamess no niestety ta morda, bo dla koleżanki robione, nie martw się sam dla siebie bym 'fiftiego nie robił :D Coyote tu zdjęcie wiem, że to może wyglądać jakby było malowane po zdjęciu, ale nie było, a kontury w pracach często zostawiam po szkicu, tak mi jakoś lepiej to pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 nie będę drążył(juz o tym kiedyś prrszalony napisał) :) chciałbym coś zobaczyć twojego ołówkowego ^_^ jakiś portrecik albo martwą zastanawiam sie jak byś sobie poradzi z tym tematem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 a wiesz, niegłupi pomysł :D już ręka nie widziała trochę czasu ołówka to postaram się na dniach coś maznąć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Mudżyn - fajny. Kontur mniej fajny =] Ja też mam tak często że jak już położę pierwsze kolory i wywalam szkic to się nagle goło w pracy robi i czegoś mnie brakuje. Ale kilka maźnięć poprawia arta i można się tego nauczyć... oduczyć. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 a mi jakos ten kontur nie przeszkadza- w sumie dosyc konsekwentnie jest stosowany. przeszkadza mi za to kontur nosa (po jego prawej stronie nos jest oddzielony od policzka ciemna plama-kreska, ktorej nie ma na zdjeciu, a zmienia ona dosc mocno charakter tegoz nosa...). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi