Napisano 29 Grudzień 200321 l witam! Od tygodnia mocno zastanawiam sie na wyborem skanera. Juz mnie uszy bola... tyle sie nasluchalem od roznych \"specjalistow\". Jednak dosyc czesto ludzie zajmujacy sie grafika i obrobka zdjec polecali mi skanery EPSON (wylaczajac model perfection 1260, poniewaz tak naprawde nie ma on nic wspolnego z epsonem oprocz nazwy). Natomiast model perfection 1670 jak najbardziej. Moze wsrod Was sa uzytkownicy tego modelu lub w ogole jakiegos skanera tej marki. Prosilbym o opinie. Poza tym moze jednak ide w zlym kierunku...moze za te 500-600 pln dostane inny dobry skaner. zastosowanie: typowo domowe, jednak istotne bedzie dobre odwzorowanie barw, dobra jakosc skanow oraz szybkosc (usb 2.0). dzieki za wszystkie wypowiedzi
Napisano 29 Grudzień 200321 l Osobiscie polecam produkty Microteka, za takla kwote moze byc juz 4900Plus - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5068 Sam posiadam model nizszy, ale jestem z niego w 100% zadowolony, uzywam go glownie do skanu odbitek najczesciej w 600 DPI. Zdecydowanie ODRADZAM produkty ze znakiem HP - przez krotki okres czasu mialem NIEprzyjemnosc pracowac z czyms takim - jakosc skanu jest tragicznie zalosna - wstyd, zenada, syf, skaner w trybie 48gitow nie potrafi poprawnie odwzorowac \"detalu czerni\" - nawet moj starszy LIDE 650N Canona z 42bitami bil na glowe jakoscia i odwzorowaniem detalu wspomnianego HP. Ale do rzeczy: Na Twoim miejscu wzialbym pod uwage zakup produktu Microteka. Pozdro Marek
Napisano 29 Grudzień 200321 l parametry wygladaja \"kulturalnie\". jedyne co mnie boli w tym to usb 1.1. Dlaczego microtec nie robi na 2.0? A powiedz mi jesli moge prosic ile wynosi sredni czas skanowania pelnej A4 w jakiejs tam najczesciej uzywanej przez ciebie rozdzielczosci.
Napisano 29 Grudzień 200321 l Wiesz z tym USB1.1 to tez mialem watpliwosci - tym bardziej ze wspomniany nieszczesliwy HP mial USB2.0. Ale powiem Ci ze moj Microtek 4800 skanuje z zadziwiajaco duza szybkoscia - oczywiscie swalnia bardzo przy descreen\'ie, tyle na \"oko\" moge powiedziec teraz, a czas skanu zmierze w domu i zamieszcze jutro. pozdr
Napisano 29 Grudzień 200321 l Hej! MareG. Uzywam w pracy skanera HP ScanJet 5470C !! Jestem z niego strasznie zadowolony ... tylko ,że jest to skaner który kosztuje zdaje się duzo więcej niż 600zł. Ale jakość skanów, klisz i szybkość skanowania jest naprawde niezla.
Napisano 29 Grudzień 200321 l Adku mozliwe ze o klase wyzej HP trzyma przyzwoity poziom, ale w modelach z serii Scanjet 35xx zeskanowana odbitka jest zaszumiona, bez rozroznialnych detali w subtelnych czerniach a w dodatku nieostra i zasmiecona - na tej szybie od spodu tworzy sie taki \"matowy\" osad pod wplywem ciepla czy holera wie czego ?! Jedyne co jest w nich ciekawego to ladny design obudowy... Takze moja opinia odnosi sie wylacznie do serii 35xx. pozdr
Napisano 31 Grudzień 200321 l ... Microtek 4800 (usb 1.1): - 300 DPI full color; format A4 = 53 sekundy - 300 DPI full color A4 z opcja Descreen (Art Magazine) = 2:23 - 600 DPI full color A4 = 2:28 pozdrawiam