Vath'ras Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Witam po raz kolejny. Chciałem stworzyć grobowiec w takim ciekawym stylu, i kiedy otrzymałem "zewnętrze" - pełną bryłę, chciałem za pomocą operacji proBoolean wyciąć środek i otwór drzwiowy. Kiedy jednak stworzyłem do tego celu gengon i chciałem wyciąć go z mojego obiektu nagle wystąpił error: "Invalid Boolean" i w następnym okienku "Check operands for self intersection". I po tym komunikacie zamiast operacji substraction wykonywał operację union... Nie mam pojęcia dlaczego bool nie działa. Może znacie ten problem i wiecie co zaradzić? 3dsMax nie podaje nic konkretnego o co by się czepiał. A może znacie inny sposób na usunięcie wnętrza budynku? Jak tak, to byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek radę. PS mój budyneczek - można powiedzieć mauzoleum - jest tu (render) http://www.lobortis.com/n/8500436372
illy Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 bylo cos tam ze boolean w niektorych przypadkach dziala tylko dla bryl zamknietych pozatym naucz sie uzywac fotosika albo photobucket
Vath'ras Napisano 21 Listopad 2007 Autor Napisano 21 Listopad 2007 A cóż to ten fotosik/photobucket? EDIT ah sory - mam słaby refleks - naturalnie portal do uploadu, jak rozumiem ;]
Rekomendowane odpowiedzi