Napisano 29 Grudzień 200321 l witam serdecznie mam nastepujacy problem: rysuje jakis obiekt np Sphere nastepnie anumuje go :ruch do okola innego obiektu o 360 i tu pojawia sie problem obiekt nie zachowuje sie jak w starym maxie to znaczy :pod koniec animacji zaczyna zwalniac .Jak rozwiazac ten problem bardzo prosze o pomoc niedawno przesiadlem sie na maxa 5 z 4 i nie mam zielonego pojecia co z tym zrobic .Pozdrawiam serdecznie NETRAT
Napisano 29 Grudzień 200321 l Zaznacz obiekt, który animujesz, a anstępnie z menu pod prawym przyciskiem wybierz \'curve editor\' (chyba tak się to nazywa - nie mogę w tej chwili sprawdzić). Tam wszelkie operacje (zmiana pozycji czy obracanie w dowolnej z osi) będziesz miał pokazane w postaci krzywych na osi czasu. Krzywe te możesz edytować (dodawać, usuwać punkty, zmieniać ich typ, przestawiać uchwyty beziera) i w ten sposób dokładniej kontrolujesz zachowanie obiektów w animacji. Powodzenia PS. Banalnych pytań jest sporo, więc ZAWSZE pisz temat zgodny z Twoim pytaniem. Zapoznaj się z regulaminem, gdyż jest tam sporo informacji, które pozwolą Ci tutaj przeżyć ;) witam nowego użytkownika.