Paul Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Według tutoriala z evermotion kamera maxwell camera powinna być normalnie w zakładce kamery http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/maxwell1/13.gif a ja tam nie mam:(
Łukasz Jaskólski Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 uzyj jakiejkolwiek kamery ustawienia od maxwella powinny byc na koncu listy modyfikatorow w takiej dodatkowej zakladce (albo w samych opcjach rendera f10 - juz nie pamietam)
illy Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 F10, druga zakladka, oiczywiscie kamera to music byc "maxwell camera" czyli "maxwell target" lub "maxwell free"
Paul Napisano 21 Listopad 2007 Autor Napisano 21 Listopad 2007 Druga zakładka w F10 to Tone Mapping, jest tam gamma i burn, to chyba z kamerą nie jest związane. Coś co się kojarzy z kamerą jest w zakłace Perspective/Lights Wievport, można tam ustawić F-stop, Shutter Speed, film ISO. W zakładce cameras po prawej stronie mam do wyboru kamery target i free, nie mam żadnej maxwellowskiej. Mogę postawić zwykłą kamerę i w modyfikatorach w ostatniej zakładce mam ustawienia maxwellowskie dla kamery. F-stop, Shutter Speed, film ISO., Use Totary Shutter, Manual Focus Distance, Daphragm Type i Shift Lens.
zdeno Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 to to co znalazłeś Paul. na evermołszyn jest tutek ze starszą wersją maksłela. W tamtych był osobny obiekt maxwell camera. w tych najnowszych wersjach już normalne kamery można używać.
Rekomendowane odpowiedzi