Napisano 21 Listopad 200717 l Według tutoriala z evermotion kamera maxwell camera powinna być normalnie w zakładce kamery http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/maxwell1/13.gif a ja tam nie mam:(
Napisano 21 Listopad 200717 l uzyj jakiejkolwiek kamery ustawienia od maxwella powinny byc na koncu listy modyfikatorow w takiej dodatkowej zakladce (albo w samych opcjach rendera f10 - juz nie pamietam)
Napisano 21 Listopad 200717 l F10, druga zakladka, oiczywiscie kamera to music byc "maxwell camera" czyli "maxwell target" lub "maxwell free"
Napisano 21 Listopad 200717 l Autor Druga zakładka w F10 to Tone Mapping, jest tam gamma i burn, to chyba z kamerą nie jest związane. Coś co się kojarzy z kamerą jest w zakłace Perspective/Lights Wievport, można tam ustawić F-stop, Shutter Speed, film ISO. W zakładce cameras po prawej stronie mam do wyboru kamery target i free, nie mam żadnej maxwellowskiej. Mogę postawić zwykłą kamerę i w modyfikatorach w ostatniej zakładce mam ustawienia maxwellowskie dla kamery. F-stop, Shutter Speed, film ISO., Use Totary Shutter, Manual Focus Distance, Daphragm Type i Shift Lens.
Napisano 23 Listopad 200717 l to to co znalazłeś Paul. na evermołszyn jest tutek ze starszą wersją maksłela. W tamtych był osobny obiekt maxwell camera. w tych najnowszych wersjach już normalne kamery można używać.