Gother Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Dwa pytania mianowicie: 1. Jak dodać nową teksturę? Wklejałem w różne foldery teksturę (w różnych formatach), a i tak nie mogę jej znaleźć w oknie. Wciąż mam do wyboru tylko te stare tekstury, a mojej tam nie ma. 2. Jak zmienić wielkość "tekstury" na modelu? Chodzi mi o to, że elementy grafiki są zbyt duże w stosunku do modelu. Z bliska nie widac tychszczegółów. Może zadaję te pytania w sposób nieco skomplikowany, ale słabo znam pojęcia związane z 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 1. Wciśnij M, w edytorze materiałów odnajdź kanał diffuse kliknij na przycisk "none" obok niego z okna które się otworzy wybierz bitmap. Wskaż plik graficzny z dysku twardego i gotowe. 2. Do zmiany textury służy albo tiling znajdziesz to po kliknięciu na np. kanał diffuse albo modyfikator uvw map. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinal Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 F1... :/ Aż żal :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi