Napisano 29 Grudzień 200321 l Jak przygotowac model a wlasciwie jak go rozlozyc w edycji Unwrap UVW?? mam figure która jest jednym obiektem nie jest rozłożona na kilka obiektów... jak zatem samemu przypisac tej figurze w dowolnym miejscu współczynnik ID ??
Napisano 29 Grudzień 200321 l Przechodzisz np. do edycji polygonów i zaznaczasz określone przez ciebie a następnie w surface properties nadajesz kolejny nr. id. Radzę chowac juz numerowane ścianki i tak aż cały model uda ci się podzielić:D Pozdr Giorgione
Napisano 29 Grudzień 200321 l 1. Przeczytaj regulamin! http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?fid=66 2. Uzyj funkcji \'szukaj\'! 3. Jak widac Giorg tez nie potrafi uzywac Unwrapa;) Ja radze Ci przerobic tutoriala Maxowego i 3dtotalowego. Jednoczesnie poznajesz szczegoly w Reference i wiesz wszystko. P.S. Zmien temat na jakis inteligentniejszy.
Napisano 6 Styczeń 200421 l Autor Dlaczego nie wszystkie obiekty dają sie rozłożyć do Unwrap UVW ?? nie reagują na rozłożenie i na przypisanie im nowej mapy. Nie reaguje też na to, że przeciągam odpowiednie punkty w Edit UVW. ?? dlaczego ??
Napisano 6 Styczeń 200421 l ?? Jeszcze nic takiego mi sie nie zdarzylo. Screeny i dokladny opis - to jest potrzebne do tego, zeby jakos rozwiazac Twoj problem, bo tak to sobie mozna gdybac.
Napisano 7 Styczeń 200421 l Autor dlaczego po rozłożeniu obiektu na poszczególne płaszczyzny ID, i nadaniu im odpowiednich UVW Maping, obiekt po Edycji w Unwrap UVW nie znajduje sie w polu (1) jak powinien no i nie reaguje na zmiany wprowadzone w Unwrapie UVW, mapa zostaje jak na początku. No i co to są te ikonki w polu (1) i (2) ?? dlaczego one sie włączyły przy pierwszym mapowaniu w unwrapie a nie jak zwykle po nadaniu mapy ??
Napisano 7 Styczeń 200421 l Znaczy: rece opadaja. Nie jestes pierwszym, ktory unwrapa uzywa w jakis niezwykly sposob i calkowicie nie zna jego mozliwosci. Tak jak innych odsylam Cie do tutoriali maxowych o unwrapie i helpa.