dino1984 Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 Poszukuję tutoriala dymu. Będę wdzięczny również jeżeli ktoś mi poda chociaż jakiego particla użyc i jakie ustawienia zrobić. Najbardziej chodzi mi o to żeby komin nie "emitował" setek kwadratów czy trókątów, ale faktycznie dym który się rozmywa w powietrzu. Z góry dziękuję.
Tomala Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 No to albo zainstaluj sobie plugin afterburn albo odnajdź na którejś płycie z tutorialami do maxa scenę z tornado. Tornado to było zrobione z cząsteczek które były kulami(takimi low poly:)) i miały ustawiony specjalny materiał który dobrze nadaje się na dym. Cały efekt dymu powstawał przy nakładaniu się na siebie wielu kul bo materiał był przeźroczysty. Znajdź tą scenę wrzuć sobie materiał do biblioteki materiałów, stwórz system cząsteczek który daje możliwość zastąpienia cząsteczek dowolnym obiektem ze sceny(zapomniałem jak to się nazywa) a zresztą zobacz jak to jest w tej scenie zrobione.
dino1984 Napisano 23 Listopad 2007 Autor Napisano 23 Listopad 2007 dzięki wielkie :) bardzo się przydało:)) BTW: Wy to macie do mnie coerpliwość :P
Galthar Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=msaunmVgm4A&feature=related fume fx sobie zainstaluj...
Rekomendowane odpowiedzi