Napisano 23 Listopad 200717 l Poszukuję tutoriala dymu. Będę wdzięczny również jeżeli ktoś mi poda chociaż jakiego particla użyc i jakie ustawienia zrobić. Najbardziej chodzi mi o to żeby komin nie "emitował" setek kwadratów czy trókątów, ale faktycznie dym który się rozmywa w powietrzu. Z góry dziękuję.
Napisano 23 Listopad 200717 l No to albo zainstaluj sobie plugin afterburn albo odnajdź na którejś płycie z tutorialami do maxa scenę z tornado. Tornado to było zrobione z cząsteczek które były kulami(takimi low poly:)) i miały ustawiony specjalny materiał który dobrze nadaje się na dym. Cały efekt dymu powstawał przy nakładaniu się na siebie wielu kul bo materiał był przeźroczysty. Znajdź tą scenę wrzuć sobie materiał do biblioteki materiałów, stwórz system cząsteczek który daje możliwość zastąpienia cząsteczek dowolnym obiektem ze sceny(zapomniałem jak to się nazywa) a zresztą zobacz jak to jest w tej scenie zrobione.
Napisano 23 Listopad 200717 l Autor dzięki wielkie :) bardzo się przydało:)) BTW: Wy to macie do mnie coerpliwość :P
Napisano 6 Grudzień 200717 l http://pl.youtube.com/watch?v=msaunmVgm4A&feature=related fume fx sobie zainstaluj...