Gość raveman Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Witam, bawie się trochę w MAXie tworze obiekty animacje i takie tam podstawowe rzeczy ale mam poważny problem z tworzeniem materiałów. Szukałem po różnych stronach jakiś ciekawych tutków odnośnie materiałów ale na ogół napotykam na ogólnikowe opisy ich tworzenia bez wytłumaczenia co jak i dlaczego. Może znacie jakieś strony może e-booki odnośnie materiałów? Podobały mi się bardzo materiały ze strony MAXWELLA ale to chyba nie do tego programu czy tak ?? Jest jakiś plugin maxwella do maxa ale nie wiem do czego.
Tomala Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Jest renderer do maxa od maxwella, zajrzyj do działu rendering.
mathix Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 http://helion.pl/ksiazki/cyfos2.htm - tutaj jest wszystko ładnie opisane. Bardzo dobra książka, a wiedza w niej zawarta jest uniwersalna, niezależna od programu, jakiego używasz. A maxwell to zupełnie inna bajka i materiały do niego tworzy się zupełnie inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi