Silaslogo Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Witam Robię model wg. bardzo szczegółowego blueprinta. Jednak blueprint nałożony na plane'a jest bardzo zamazany i trudno będzie coś mi z tego zrobić. Gdzieś w maxie jest opcja która pozwala na zwiększenie rozdzielczości tekstur na podglądzie, tylko nie pamiętam dokładnie gdzie. Proszę o pomoc.
Silaslogo Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 Witam Robię model wg. bardzo szczegółowego blueprinta. Jednak blueprint nałożony na plane'a jest bardzo zamazany i trudno będzie coś mi z tego zrobić. Gdzieś w maxie jest opcja która pozwala na zwiększenie rozdzielczości tekstur na podglądzie, tylko nie pamiętam dokładnie gdzie. Proszę o pomoc. ------------------ OK. Już znalazłem. customize | preferences | i w zakładce viewport przycisk 'configure driver'. W polu 'download texture size': 'match bitmap size as closely as possible'. W polu 'Texel Lookup' zaznacz 'anisotropic' a w polu 'mipmap lookup' zaznacz linear. Pozostalo jeszcze tylko zaznaczyć 'enable antialiased lines in wireframe views' w polu 'appearance preferences'.
tweety Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 na przyszłość użyj FAQ lub helpa programu zanim założysz watek na forum
Rekomendowane odpowiedzi