Gość marqspl Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Mam mały problem. potrzebuję stworzyć interaktywną prezentację. Przedstawia ona pewien budynek, ktory bede chcial pokazywac z róznych stron, obracać, zbliżać na wybrane elementy, oddalać itd. Wszystko ma być w pełni interaktywne. Za pomocą myszy lub kilku klawiszy sterowac calym widokiem. Zastanawiam się czy istnieje jakiś program przystosowany do prezentacji takich rzeczy, czy użyć powinienem flasha? Model zrobiony w 3dsmax 7. Dzieki za ewentualne porady.
3grosze Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 cześć takie coś potrafi vrml możesz z maxa modele wypluć do tego
Gość marqspl Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Dzieki. o to mi dokładnie chodziło. Teraz jeszcze sie zastanawiam czy daloby się zrobić tak, aby klikając na jakiś fragment modelu 3d otwierałoby się jakieś inne okno z opisem, lub zbliżenie, zdjęcie. Lub by niektóre części można byłoby zdejmować, przesuwać.
3grosze Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 otwierać okno itd tak, ale to już będziesz musiał się bawić w kodzie co do swobodnej manipulacji wielu rzeczy to nie wiem
Gość marqspl Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 W porządku, troche samemu eksperymentuję, jeśli ktoś mógłby odesłać mnie do jakiegoś obszerniejszego opisu VRML w maxie to byłbym wdzięczny. Pewnie na forum już ktoś o tym pisał ale nie mogę znalźć.
Rekomendowane odpowiedzi