Posted November 26, 200717 yr Mam mały problem. potrzebuję stworzyć interaktywną prezentację. Przedstawia ona pewien budynek, ktory bede chcial pokazywac z róznych stron, obracać, zbliżać na wybrane elementy, oddalać itd. Wszystko ma być w pełni interaktywne. Za pomocą myszy lub kilku klawiszy sterowac calym widokiem. Zastanawiam się czy istnieje jakiś program przystosowany do prezentacji takich rzeczy, czy użyć powinienem flasha? Model zrobiony w 3dsmax 7. Dzieki za ewentualne porady.
November 26, 200717 yr Dzieki. o to mi dokładnie chodziło. Teraz jeszcze sie zastanawiam czy daloby się zrobić tak, aby klikając na jakiś fragment modelu 3d otwierałoby się jakieś inne okno z opisem, lub zbliżenie, zdjęcie. Lub by niektóre części można byłoby zdejmować, przesuwać.
November 27, 200717 yr otwierać okno itd tak, ale to już będziesz musiał się bawić w kodzie co do swobodnej manipulacji wielu rzeczy to nie wiem
November 27, 200717 yr W porządku, troche samemu eksperymentuję, jeśli ktoś mógłby odesłać mnie do jakiegoś obszerniejszego opisu VRML w maxie to byłbym wdzięczny. Pewnie na forum już ktoś o tym pisał ale nie mogę znalźć.