palmer Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Witam ... Stworzylem potwora .... chcialem zaprojektowac nieregularnego ksztaltu siedzenie w spa - cos na ksztalt nerki. Uzylem wiec narzedzia NURBS Curves - narysowalem porzadany ksztalt a nastepnie "extrude" na okreslona wysokosc. Teraz jednak mam problem - nie wiem jak wygladzic ostre krawedzie powstale po wytloczeniu. Chcialem je delikatnie zaokraglic ......prosze o pomoc. pozdrawiam
ReflectVision Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 fillet, nie wiem czy w maxie jest takie cos ale w rhino bylo ;p
palmer Napisano 28 Listopad 2007 Autor Napisano 28 Listopad 2007 zrobilem porzadany ksztalt: zmienilem na editable poly pozniej extrude smooth a teraz chce zaokraglic krawedzie ... chamfer nie dziala - gdyz scina krawedzie :(
Lukasz_Stanek Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 (edytowane) create filet surface Edytowane 4 Luty 2010 przez Lukasz_Stanek 1
palmer Napisano 28 Listopad 2007 Autor Napisano 28 Listopad 2007 ok Lukasz sprawdze link - "filmik" update: elegancko wszystko pokazane ....teraz kolej na mnie, musze to zastosowac do swojego projektu. Ale juto sie do tego dopiero zabiore ...juz pozno dzieki raz jeszcze !
fantom15 Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Hej Lukasz, mógłbyś jeszcze raz podać ten link do twojego filmiku ?? Bo jak otwieram ten to mi wyskakuje 404 server error :( , a bardzo by mi się przydał :) .
fantom15 Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Wielkie dzięki ;) . Ściągnięte ale... niestety coś jest nie tak z filmikiem :/ albo mi brakuje jakiegoś kodek (chociaż nie sądze). Filmik się odtwarza, ale jest tylko pierwsza scena i to wszystko. Widzę 3DS obiekt, film ciągle leci ale nic się nie zmienia, dźwięku też nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi