Marek G Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 Witam Kupiłem ostatnio autodesk viz 2008 .Poprzednio pracowałem na max9. Nie używałem w projektach pluginu particle flow(w maxie 9). Teraz przy otwieraniu pliku robionego w maxie 9 na autodeskviz 2008 wyskakuje mi okienko z informacja że brakuje mi pliku/pluginu partileview.dlo - można kliknąć open i dalej się ładuje scena i jest ok.Problem staje się uciązliwy gdyz zamierzam scene wyrenderować przy użyciu backburner, poprostu scena się odrazu zamyka(powodem jest te okienko w których trzeba ręcznie nacisnąć open) NIgdzie w opcjach nie znalazłem opcji aby wyłączyć te okienka przy startupie.Próbowałem skopiować plik particleview.dlo do katalogu stdplugs - ale to też nic nie pomogło. Jeżeli ktoś wie jak ten problem rozwiązać to proszę o informacje jak.Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Marek Gacek
chudy Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 a ponowne zapisanie sceny pod Viz2008 nie pomaga?
Marek G Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Napisano 5 Grudzień 2007 i co nik nie wie jak tego się pozbyć,????????????
maciekG Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 moze zmerguj do nowej sceny? chociaz pewnie tez juz probowales:]
Chalek Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 normalka pod vizem, tak bylo jest i bedzie, badz przgotowany na inne niespodzianki.
maciekG Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 nie zgodze sie..ja uzywam viza od ponad roku i prawde mowiac nie mialem specjalnie negatywnych doswiadczen
Chalek Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Ja uzywam od 2,5 i roznie to bywa. Po 1 jesli jest sie przyzwyczajonym do maxa i jego mozliwosci, to trafia sie czesto, zwlaszcza na poczatku na brak funkcji, ktore bardzo by sie przydaly: wiadomo, okrojona, tansza wersje. Przesiadka z 2007 na 2008 tez niestety nie jest taka piekna jak mogloby sie wydawac. Generalnie da sie pracowac, ale trafiaja sie dziwne akcje, w sumie jak z kazdym programem.
Rekomendowane odpowiedzi