Skocz do zawartości

Czy można zrobić wirtualną animacje sterowaną z klawiatury?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem nowym uzytkownikiem, więc przepraszam jeśli cos źle teraz napisze lub zadam proste i oczywiste pytani. Potrzebuje zrobić pewną animację ale nie wiem czy mozna cos takiego zrobic w 3ds max

Chodzi mi dokładnie o cos takiego : http://www.metropolix.pl/spacer/m2f_l2.html?PHPSESSID=0b9d7f3846c92398f4ebb700d50a4d88

Czyli zrobić sobie jakieś mieszkanie w 3d.... to wiem ze sie da, ale czy da sie pozniej zrobic cos takiego zeby umiescic cos takiego na stronie i zeby kazdy mogl sobie z klawiatury po nim spacerowac??

Prosze bardzo o odpowiedz i pomoc, czy da sie zrobić cos takiego, czy do tego sluzy jakis inny program

Dziekuje

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe :P uczestniczyłem w tworzeniu tych mieszkań ;) i to nie jest takie hop siup, sceny z maxa wrzucane są do enginu, dzięki któremu możesz właśnie spacerować po mieszkaniu, innym słowem niezbędny jest do tego engin. Inny sposób to animacja ale tam już ingerencji w przemieszczanie się kamery niestety nie ma ;/

Napisano

Hehe, ja wlasnie jestem w srodku robienia czegos takiego.

Teoretycznie z Maxa da sie calkiem niezle exportowac do VRMLa, pozniej obrobic to troszke (do tego etapu nie dotarlem jeszcze :) ) i mozna wrzucac na strone. Jak narazie testy wypadaja niezle, ale dopuki nie skoncze to nie moge z reka na sercu powiedziec jak to finalnie wyjdzie

Napisano

robilem co nieco w vrml kilka lat temu (no juz ladne kilka lat :D) generalnie jezyk ma duuuze mozliwosci, ale tez sporo ograniczen - duzy minus to brak rozpowszechnionego plug-inu do przeglądarek internetowych :/ ( a przynajmniej nie tak rozpowszechnionego jak Flash albo Shockwave)

Ostatnio widzialem książkę traktującą o budowaniu scen 3d wlasnie w Shockwave, moze tym się trzeba zainteresować.