FrytaMan Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Witam! Zacząłem bawić się w 3D ok 2 tyg. temu po czym pomyślałem, że trzeba by zrobić coś konstruktywnego a zarazem pożytecznego - przyda sie na zaliczenie Technik Multimedialnych i po tygodniu pracy otrzymałem: http://images24.fotosik.pl/122/6868f983c37e95a7.jpg Proszę o nie za ostrą, konstruktywną krytykę co bym się nie zraził tak po 2 tyg. PS. Wiem, że wszystko wisi w powietrzu, na podłogę przyjdzie czas ;)
Skateforlife Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 OOO :) .Wow po 2 tyg. to super :D heh . :D ladnie ci idzie pracuj dalej :D.Bede sie temu przygladac Yo.Powodzenia
Loki Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 popieram przedmówców - bardzo ladnie jak na kilka tygodni z programem (Zakładając ze nie siedzisz po 23h na dobe przed komputerem ale w takim wypadku i tak podziwiam za wytrwałość ) jedyna moja rada narazie to po-chamferuj nieco krawędzie (mało przedmiotów w rzeczywistości ma tak ostre krawędzie) i pokombinuj z ustawieniami AA.
FrytaMan Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Napisano 5 Grudzień 2007 OOO :) .Wow po 2 tyg. to super :D heh . :D ladnie ci idzie pracuj dalej :D.Bede sie temu przygladac Yo.Powodzenia jak to dalej ja myślałem, że to już koniec ;) Wiem, że dla was wszystkich to będzie głupie pytanie ale o co chodzi z "AA"?
zgred Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Antyaliasing, wygladzanie krawedzi Czytaj tu -->> http://pl.wikipedia.org/wiki/Antyaliasing
FrytaMan Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Napisano 7 Grudzień 2007 Mam pytanie jeszcze co do swojej pracy. Mam taki problem ze praktycznie na samym początku zrobiłem mesch smotch i dopiero potem robiłem detale jak np. te wszystkie wcięcia itp. teraz nawet jak chamferuje niektóre krawędzie to i tak wygląda to kiepsko kiedy jeszcze raz dodam mescha albo turbo smootch. jaki jest sposób żeby to wygładzić nie rozpierniczając całej siatki ?
Norwag Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Mialem kiedys podobny problem ale niestety po MS niema odwrotu...trzeba od nowa robic i zapisywac przed eksperymentowaniem ;]
zgred Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 To nie nakladac mesh smotha z poziomu edit poly tylko modifikatorem.
FF Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Chyba nie to autor miał na mysli. Pewnie chodzi o to że połączyłeś MS na amen żeby te detale zrobić bo łatwiej, tak? Musiał byś pokazać siatki w tych miejscach.
FrytaMan Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Napisano 9 Grudzień 2007 Po części wszyscy macie rację... hmmm mam wszystkie poprzednie savy przed i po MS w sumie mogę wykorzystać niektóre elementy i zostanie mi do poprawy tylko główna obudowa. Tak zrobię!
Rekomendowane odpowiedzi