Napisano 11 Grudzień 200717 l Witam, Prezentuje moją drugą pracę wykonaną w maxie. Model mebli do kuchni wybrał inwestor, resztę dobierałem ja. Meble kuchenne i parę innych drobiazgów modelowałem w Autokadzie, co nie wyszło mi na dobre (np. nie rozumiem dlaczego mam takie cienie na szufladach na pierwszym obrazku), jedyne co wymodelowałem w maxie to pomieszczenie i okap, reszta to Every. Czekam na komentarze.
Napisano 12 Grudzień 200717 l witam. moim zdaniem podloga nie pasuje do reszty a szczegolnie do stolu w kuchni. jesli na scianie kolo lodowki to sa piecyki to stanowczo za duzo ich tam (piekarnik kolo lodowki??) ale to jest tylko moje zdanie:) pozdrawiam i powodzenia:)
Napisano 12 Grudzień 200717 l Autor Takie miałem wytyczne. Piekarnik z parownikiem, piekarnik z mikrofalą, kawiarka, podrzewacz do filiżanek, chłodziarka z kostkarką, chłodziarka do win. Tak to jest jak sie dużo gości przyjmuje. Inwestor jest z Nowej Zelandii. Tłumaczył mi, że u nich częściej się gotuje w piekarniku niż na płycie. Mam pytanie jak umieścić obrazek w tytule ?
Napisano 12 Grudzień 200717 l fajne modele i materialy choc niektore moglyby sie bardziej blyszczec. kolorystycznie mi sie niepodoba, mdle i nijakie. co do renderu to swiatlo nie jest poprawne, GI i sampling moznaby podkrecic. ogolnie 3/6
Napisano 12 Grudzień 200717 l Autor co do renderu to swiatlo nie jest poprawne, GI i sampling moznaby podkrecic. ogolnie 3/6 Tomek czy mógłbyś mi precyzyjniej powiedzieć jak GI i sampling podkreślić? Częściowo robie to na zasadzie kopiowania ustawień znalezionych w necie i nie wszystko, co robie jest dla mnie zrozumiałe. Jak powinienem poprawić światło?
Napisano 12 Grudzień 200717 l Tomek czy mógłbyś mi precyzyjniej powiedzieć jak GI i sampling podkreślić? Częściowo robie to na zasadzie kopiowania ustawień znalezionych w necie i nie wszystko, co robie jest dla mnie zrozumiałe. Jak powinienem poprawić światło? zalezy jakiego rendera uzywasz;) a co do obrazka to edytuj pierwszy post i tam w opcjach dodaj miniaturke w malej rozdzialece np:100x75.