KaTrzy Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Chciałem zakrzywic pewna rure... jest jakis modyfikator do tego bo recznie ja zakrzywiac to troche czasochlonne.. :/ (gdyż, wyglada jak taka przy odkurzaczu) lub jak ew. to moge szybko zrobic...
Bobby_digital Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 moze sprubooj ja zrigować jest modyfikator BEND jeszcze ale to jak chcesz wiele razy ja zginac to nie wiem czy bedzie najlepszy
dr Ug Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 W Bend uzyj Limits, szczegolnie Upper Limit w stosunkowo malych wartosciach. Poza tym nie przesadzaj, bardzo szybko wykrzywia sie rure z poziomu vertexow. Pomysl bobiego na rigowanie to jak strzelanie do muchy z armaty.
Bobby_digital Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 ee tam 2 minuty roboty, to jest najlepszy sposób na rure jaki znam.
VGT Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 Można jeszcze skorzystać z modyfikacji \'pathdeform\' i wygiąc obiekt według przygotowanego spline\'a. No ale skoro bend wystarczył to tak tylko dopisałem jako alternatywę dla przyszłych pokoleń co tutaj zajrzą ;)
Rekomendowane odpowiedzi