Darks Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Witam, bardzo bym rpsil o pomoc w stworzeniu postaci ( moze byc nawet kwadratowa xD ) i jak ja animowac oraz jak dodawac kolejne klatki animacji. Pisze tu bo na google.pl ani na forum nieznalalazlem odpowiedzi. Z gory dziekuje
t0m3k Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 jesli moze byc kwadratowa to uzyj Bip'eda a co do animacji to na to trzeba powswiecic troche czasu i co najwazniejsze najpierw cos poczytac, np. w MAX'ie kliknij Help > User Reference...
Temporal Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 szukasz frajera? hmmm znajac zycie ktos sie znajdzie i pomoze ale jak bym radzil nauczyc sie samemu tej pieknej sztuki. No ale w 5 min to nie da rady najpierw nauka modelowania pozniej animacje no chyba ze chcesz kulki animowac badz boxy.
Darks Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 szukasz frajera? hmmm znajac zycie ktos sie znajdzie i pomoze ale jak bym radzil nauczyc sie samemu tej pieknej sztuki. No ale w 5 min to nie da rady najpierw nauka modelowania pozniej animacje no chyba ze chcesz kulki animowac badz boxy. nie szukam frajera oO jak bys teraz przysiadl i pomyslal zdal bys se sprawe ze obrazilem sporo ludzi -.- , jestem nowy i chce mala pomoc, opcje Bip'eda znalazlem wiem jak ruszac postacia wiec ucze sie sam i na wlasnych bledach ... Jak by byl ktos tak mily ipodpowiedzial ( nie powiedzial dokladnie bo nie o to chodzi ) jak dodawac klatki animacji.
t0m3k Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 klatki sie dodaje w Time Configuration (okona zegara na dole po prawej stronie) ale tobie chyba chodzi o dodawanie kluczy wiec zeby dodac klucz wcisnij Auto Key przesun Slider na osi czasu a nastepnie wykonaj jakas transforamacje na obiekcie (przesuniecie/skala/obrot) teraz wcisnij Play i juz. 1
Darks Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 ok thx all juz wiem ;] teraz tylko lekturka na temat modelowiami pozostala. Thx za szybkie i przydatne informacje. Hmm widzialem ze animacje robione w maxie moga byc wrzucane na serwis youtube.com czy jest ktos w stanie mi wytlumaczyc jak tego dokonac ?
Rekomendowane odpowiedzi