Napisano 13 Grudzień 200717 l Jako że to mój pierwszy post witam Wszystkich. Problem polega na tym ze po zastosowaniu TurboSmooth używając wygładzania grupowego siatka układa się w niezrozumiały dla mnie sposób. Co może być przyczyną? Przed modyfikacją: Po modyfikacji:
Napisano 13 Grudzień 200717 l użyj chamferów zamiast grup, albo wogóle nie używaj turbo smootha tylko ręcznie dodaj segmentów tam gdzie potrzeba, lub też spróbuj z mesh smoothem.
Napisano 13 Grudzień 200717 l Sprawdź przez STL check czy nie masz otwartych albo podwójnych krawędzi.
Napisano 13 Grudzień 200717 l Autor STL check wykazał open edge jednak nie bardzo wiem na czym to polega i jak je zamknąć, i co wskazuje przerywana linia? STL check:
Napisano 14 Grudzień 200717 l Autor W końcu rozwiązałem problem, dzięki za naprowadzenie. Dla potomności: krawędzie nachodziły na siebie i dopiero przesuwając je dało się zauważyć brak polygonu, tak więc open edge to nic innego jak brak połączenia krawędzi polygonem. Edge na czerwono to te które nie miały polygonu: \