cezarkain Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Witam wszystkich. Będę tu wrzucał swoje prace na razie rysowane tradycyjnie, bo tabletu jeszcze nie mam. Dopiero od niedawna zaczepem rysować tak, więc muszę się jeszcze wiele nauczyć i tu właśnie liczę na wasze opinie, komentarze i podpowiedzi. Na razie nie mam za dużo prac do pokazania, ale postanowiłem wziąć się do pracy i mam nadzieje, że ta teczka zmobilizuje mnie jeszcze bardziej. Zacznę od takiego oto portrecika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 nie tak bojazliwie - machnij jej pare ciemniejszych plam czy to na bluzie czy włosy halbo nawet te paski ..zrobi sie ciekawiej ( and płasko cieniowane całosciowo ) tylo odmnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 janko ma rację ... daj więcej różnic w walorze - spróbuj wykorzystać parę ołówków w pracy (HB, 2B, 4B, 6B). Tak na szybko dałem dwie adjustment layers (levels) i zmaskowałem je miękkimi brushami w ten sposób, by zasymulować walor. Oczywiście w ołówku wyszłoby to pięć razy lepiej. A co do pracy, to jak na początek, to jest całkiem nieźle - podobają mi się usta! Oczy stanowczo za płasko - dużą uwagę poświęcaj właśnie oczom i ustom, bo to one najczęściej zwracają uwagę... Ciężko ocenić jak bardzo zbliżyłeś się do modelki (:P), więc jak rysujesz ze zdjęcia, to wrzucaj również. Będzie na pewno prościej cokolwiek poradzić. EDYCJA : Taka wskazówka jeszcze mi się rzuciła, jak cieniujesz powierzchnie, które są wypukłe czy wklęsłe, to staraj się podążać kreską właśnie za taką wypukłością, a czasem kontruj, żeby nadać jej kształt. Takie jednolite kreskowanie nie wyciągnie tak obrazka - przykład chybionego podejścia do cieniowania widać tutaj na szyi, dekolcie, policzkach i bluzie ... Mam wrażenie, że chciałeś po prostu zamalować powierzchnię, a nie nadać jej kształt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarkain Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 Dzięki za rady. Pierwszą prace jeszcze próbuje poprawić, jednak jakoś mi to nie wychodzi. Jak uznam, że jest warta pokazania to na pewno to zrobię. W miedzy czasie wrzucam nową prace: znowu portrecik z referki. Jestem z niego średnio zadowolony, są na nim te same błędy co i na poprzednim jednak pomału próbuje walczyć z przyzwyczajeniem. (sorki za jakość zdjęć, ale aparat mi się popsuł, to tak na szybko cyknąłem kolegi sprzętem) I fotka z której rysowałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarkain Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2007 Portrecik wampira z filmu „Jestem legendą” : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarkain Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2007 Nowa pracka w klimatach sylwestrowych:) Wzorowałem się na tutorialu zamieszczonym w jednym z numerów magazynu.psd. Czyli pomysł nie do końca mój, ale wykonanie już tak. Zależało mi przede wszystkim na poznaniu wektorów. I w wersji czarno-białej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarkain Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 Chmurki na pustyni wyklinane myszką. Jeszcze dół musze dokończyć, ale chwilowo nie mam czasu. Liczę na komentarze i porady, co i jak poprawić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 chmurki jak chmurki... Kolorki przyjemne dla oka. A gdzie pustynia?? :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 No właśnie, chmurki mogą być ale pustynia kiepsko. Dodaj jakiegoś szumu czy ziarnistości bo do piasku to to nie podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Ładne chmurki :) Chociaż widziałem bardzo podobne na jednym filmiku speedpaintingowe - tylko że przerzucone w poziomie Mam nadzieję że niedługo wrzucisz więcej swoich prac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi