Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Jestem nowym użytkownikiem i na początek postanowiłem wrzucić kilka szkiców. Bardzo prosze o opinie i uwagi, zarówno dobre jak i złe, ważne aby konstruktywne :]. Z góry dzięki. Zapraszam do oglądania.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Witam postanowiłem wrzucić kolejne prace do teczki i narazie na tym poprzestać. Chciałbym niedługo stworzyć nową teczkę dotyczącą prac robionych już w komputerze. Jednak i te teczke bede z czasem uzupełniać ;].

Napisano

przydałby ci się jakiś większy miększy ołówek albo nawet węgiel, spróbuj sobie poćwiczyć rysując jakieś postacie z natury, niech ktoś ci popozuje, i porobić szybkie szkice. Nie wiem czy rysowałeś z wyobraźni czy z jakiś konkretnych artów ale bynajmniej gdzieniegdzie pojawiają się fajne sytuacje, zwiększ sobie kontrast i więcej swobody wrzuć, wyjdzie ci na dobre ;]

ps: proponuje odłożyć na jakiś czas gumke, rysuj bez gumki, kreskuj aż wykreskujesz i podkreślij, nie zmazuj, bedziesz widział własne błędy, etapy, droge, i się wiecej nauczysz.

Napisano
  • Autor

No ogólnie to staram się rysować tylko z głowy, jak już to najwyżej jakieś prace mnie tylko inspirują, ale pozy i detale wymyslam sam. Zaciekawiła mnie rada co do rysowania węglem, chciałbym żeby prace rzeczywiście były troche ciemniejsze. kontrast jest dość słaby to prawda. Spróbuje to kiedyś poprawić. Dzięki ;].