Ebor Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Moze mi ktoś podpowiedzieć czy mozna zniekształcić obiekt nie z pomocą zniekształceń jego siatki ani za pomocą mapy Bump, tylko czy jest jeszcze jakis inny sposob, inna textura ??
dr Ug Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Displace - jako modyfikator, lub jako mapa. Bosko dziala w Mentalu.
gollum Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 A kiedy pojawi się2 wersja brazila bom ciekaw??
Ebor Napisano 12 Styczeń 2004 Autor Napisano 12 Styczeń 2004 Ok a dlaczego Displace jako modyfikator wywala mi mape na lewą strone i w dodatku górędo dołu a dół do góry tz. do góry nogami ?? DruG może znasz jakieś dobre linki jak używać tego modyfikatora ?? albo ktoś mi to w jakiś prosty sposób wytłumaczy jak rysować mapy do tego modyfikatora ??
mathix Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 Nie dokładnie rozumiem o co Ci chodzi. Może masz źle ustawiony aligment? Popróbuj z różnymi ustawieniami (x, y, z). Jeśli tam gdzie miało być wypukłe jest wklęsłe wystarczy obrócić gizmo o 180 stopni. Mapę zrobisz w dowolnym edytorze grafiki. Wystarczy pamiętać, że to co ma być wypukłe powinno być jasne, a to co płaskie ciemne.
Rekomendowane odpowiedzi