Napisano 27 Grudzień 200717 l Witam. Mam problemik. Przy modelowaniu czegokolwiek gdy wybieram obojętnie która opcje extrude (np. extrude edges) nie pokazują mi sie te strzalki do manewrowania. Musze wcisnąć W i tymi od poruszania robić extrude (tylko troche to nie wygodne) Wie ktoś coś na ten temat jak to przeskoczyć zeby było normalnie? A i jeszcze jedna sprawa jak sie wyciągało pojedyńcze "polecenia" (nie wiem jak to inaczej nazwać) na pasek przybornika. Pamiętam ze klało sie z jakimś klawiszem na polecenie (np. cut faces) i jako mel to wyskkiwało do przybornika (tego paska z ikonkami) Pozdrawiam Piotrek
Napisano 27 Grudzień 200717 l Co do extrude, to jeżeli chodzi co o wyskakujące okienko to w trybie Editable Mesh to czegoś takiego nie ma, a w Editable Poly musisz kliknąć obok przycisku na taki mniejszy. Co do tego wyciągania, to nie wiem, bo nigdy nie próbowałem:p Zawsze se skróty klawiszowe ustawiam
Napisano 28 Grudzień 200717 l Kurcze ci maxiarze wszędzie się wepchną. W Mayi nie ma opcji editable poly ani editable mesh. Od kiedy to w maxie jest mel? zerofun: Poszukaj w menu Display albo w Preferences. Na drugie pytanie udzielę bardziej konkretnej odpowiedzi. Ctrl+Shift+Click na pozycję w menu dodaje ją do shelfa. Ewentualnie można luknąć do script editora i przeciągnąć z niego kod na shelfa.
Napisano 28 Grudzień 200717 l Manipulatory nie pokazują się, gdy jest wyłączona historia obiektu, Poszukaj na Status Bar ikonki ze zwojem papieru i kliknij na nią.