Shalivan Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 jak wiadomo są przydatne i ułatwiają prace, ale mam wątpliwosci co do przydatności niektórych (np spacja w maxie), macie jakieś swoje własne konfiguracje, moze je zapodacie... Z góry dzięki, zawsze mnie to żenowało, mam nadzieje ze nie powtarzam topicu bo nie widziałem takowego. Pozdro :) 1
zgred Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 ja mam tylko 2 swoje skroty w maxie: Weld - "W" i layer manager "~". Do reszty jakos nie potrzebuje.
Johny Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 Ja mam takie jak move, rotate, scale, select itp do tego edycja vertex, edge itp, kazde osobno pod inny klawisz + wyjscie z edycji, extrude, connect, chamfer, snap, maximize view port toggle i jeszcze troche ktorych napamietam, a wysztko mam podpiete pod taka klawiaturke ktora ulatwia zycie :) polecam. dobry patent :)
mirach Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 Alt+c - cut Shift+w target weld shift+d - loop ctr+d - ring alt+q - isolate shift+s - connect vertex tyle do polymodelingu uzywam. Pewnie znalazlo by sie cos jeszcze, ale na ta pore nie pamietam.
Shalivan Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 no ja mam standardowe W E R - dla podstawowych operacji 1- 6 - dla edycji punktów lini prostokątów.... ctrl+alt+C - collapse ctrl+alt+e - connect alt+x - see through alt+c cut więc jest tego niewiele ale najgorsze ze sie boje ich zmieniać o sie przyzwyczaje a po reinstalu :P 3 dni konfiguracji wszystkich programow :P
masater Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 a używając blendera ciężko jest bez klawiatury. za to do wszystkiego są skróty :) także wszystkie literki po kolei się używa, czasem z altem, czasem z ctrl, czasem z shiftem a czasem z kombinacją, i o dziwo wszystkie kombinacje wciska się jedną ręką i to nie używając wszystkich palców (w ekstremalnych przypadkach są to 4 palce ) :)
Johny Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 po reinstalu :P 3 dni konfiguracji wszystkich programow :P przeciez to mozna do pliku zapisac :) przynajmniej w maxie
Rekomendowane odpowiedzi