Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak wiadomo są przydatne i ułatwiają prace, ale mam wątpliwosci co do przydatności niektórych (np spacja w maxie), macie jakieś swoje własne konfiguracje, moze je zapodacie...

Z góry dzięki, zawsze mnie to żenowało, mam nadzieje ze nie powtarzam topicu bo nie widziałem takowego.

Pozdro :)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja mam tylko 2 swoje skroty w maxie: Weld - "W" i layer manager "~". Do reszty jakos nie potrzebuje.

Napisano

Ja mam takie jak move, rotate, scale, select itp do tego edycja vertex, edge itp, kazde osobno pod inny klawisz + wyjscie z edycji, extrude, connect, chamfer, snap, maximize view port toggle i jeszcze troche ktorych napamietam, a wysztko mam podpiete pod taka klawiaturke ktora ulatwia zycie :)

1189682332.jpg

polecam. dobry patent :)

Napisano

Alt+c - cut

Shift+w target weld

shift+d - loop

ctr+d - ring

alt+q - isolate

shift+s - connect vertex

tyle do polymodelingu uzywam. Pewnie znalazlo by sie cos jeszcze, ale na ta pore nie pamietam.

Napisano
  • Autor

no ja mam standardowe

W E R - dla podstawowych operacji

1- 6 - dla edycji punktów lini prostokątów....

ctrl+alt+C - collapse

ctrl+alt+e - connect

alt+x - see through

alt+c cut

więc jest tego niewiele ale najgorsze ze sie boje ich zmieniać o sie przyzwyczaje a po reinstalu :P 3 dni konfiguracji wszystkich programow :P

Napisano

a używając blendera ciężko jest bez klawiatury. za to do wszystkiego są skróty :)

także wszystkie literki po kolei się używa, czasem z altem, czasem z ctrl, czasem z shiftem a czasem z kombinacją, i o dziwo wszystkie kombinacje wciska się jedną ręką i to nie używając wszystkich palców (w ekstremalnych przypadkach są to 4 palce ) :)

Napisano
po reinstalu :P 3 dni konfiguracji wszystkich programow :P

przeciez to mozna do pliku zapisac :) przynajmniej w maxie