Ihtior Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 jak podzielić kwadrat np. na 2 części?? w wings 3d
Shalivan Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Dzielenie odcinka na części skróty od 1-9. nie wiem czy pamietam dobrze
Ania Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 prościej wybierasz dwa przeciwległe edge kwadratu, i robisz connect (w edge mode) to co mówił Shaliwan dzieli tylko odcinki, w tym wypadku wybierasz dwa edge, skrót 2 a następnie connect w vertex mode da ci ten sam efekt. jeszcze można Tools => connect i potem klikać myszką gdzie ma przeciąć (jeśli nie chcemy dzielić dokładnie przez pół)
Shalivan Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 :) i ja sobie przy okazji przypomniałem :) dzięki Aniu
Ihtior Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Napisano 7 Styczeń 2008 dzięki Aniu, ale czy mogła byś po polsku?? bo mam wings 3d po polsku i niewiem gdzie są angielskie opcje
Ihtior Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Napisano 7 Styczeń 2008 a tak przy okazji.....żeby nie tworzyć nowego tematu.... mógłby ktoś wrzucić jakiegoś tutka o podstawach po polsku??
Ania Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Ale nie wiem jak się to po polsku nazywa bo mam po angielsku, możesz przełączyć na angielski, znaleźć opcję i zapamiętać gdzie ona jest albo zapamiętać lub zmienić skrót klawiszowy, i potem wrócić do polskiej wersji. edge = kanty vertex = punkciki Tools = pewnie Narzędzia albo jakoś tak, u góry z prawej. Poszukaj Videotutoriala Klicka o podstawach wingsa, używa on co prawda angielskiej wersji ale mówi po polsku. edit: tu się schował http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=28802 1
Rekomendowane odpowiedzi