Skocz do zawartości

max2008 - dll z max9 i jeszcze cos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po aktualizacji do maxa2008 przy kazdorazowym odpaleniu wyskakuje info "missing dll od reliefmapping". Mialem pluga reliefmapping w starym maxie, teraz mi to niepotrzebne, skad to trzeba wywalic zeby juz nie upominal sie o to?

Druga sprawa, moj odwieczny problem: jak sprawic zeby po wybraniu "bitmap" w ME kierowal mnie do katalogu maps a nie images. Nigdzie w customize paths nie widze niczego takiego, w starym maxie jakos sobie z tym poradzilem, choc tez okrezna droga.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

wlasnie nic takiego nie ma bo nic byc nie moze - po deinstalacji maxa9, usunalem caly katalog i dopiero zainstalowalem 2008

a co do katalogu maps ktos cos pomoze?

Napisano

serwus :)

pogrzebałem w max ini i tym podobnych, bo nie brałem pod uwage, bo myślałem , że to jakieś poukrywane jest.

Okazuje sie , że to na luziku sie edytuje , z poziomu samego maxa.

customize->configure user path-> File I/O - i tam linijka images. tam masz "przegladaj" i sobie wskaż co chcesz.

Odnosnie tych brakujących pluginów to baaardzo dziwne. Rozumiem , że to sie dzieje na gołym maxie, podczas wlaczania ? Jesli taki bład jest , to wynikałoby , że to z powodu sladów pop nim w jakimś max.ini, lub plugin.ini - ale przeciez te pliki nie są współdzielone przez poszczególne maxy. Ba, przecie max 9 i 2008 moga współistnieć bezkonfliktowo na kompie.

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

serwus :)

no własnie tego nie zrozumiałem.

aktualizacja w sensie update ? - to by mogło tłumaczyć te problemy.

A może aktualizacja - w sensie - > instalacja nowszego softu w kompie. Brak danych -

pewnie pomozemy, ale potrzeba jaćniejszej sytuacji.

Aha, i jeszcze jedna sprawa - plugi z maxa9 działają z maxem 2008.

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Napisano

nie nie, "aktualizacja" to taka metafora, odinstalowalem maxa9 a potem zainstalowalem 2008:)

kannu dzieki za images...

po deinstalacji max9 wywalilem caly jego katalog, teraz sobie uswiadomilem ze aplikacje jeszcze trzymaja swoje pliki w katalogach documents&settings na dysku systemowym...tego wtedy nie usunalem ale teraz pogrzebalem, to co bylo do maxa9 usunalem i wciaz nic...

To info pojawia sie zaraz po instalacji max2008, nic nie instalowalem, nic nie robilem. Gdzies to musi siedziec ale juz nie mam pomyslu gdzie szukac.

----------------

i znow musialem obejsc problem (po prostu zainstalowalem relief do max2008:)) , ale wciaz nie znam rozwiazania problemu a chcialbym