Napisano 8 Styczeń 200817 l Po aktualizacji do maxa2008 przy kazdorazowym odpaleniu wyskakuje info "missing dll od reliefmapping". Mialem pluga reliefmapping w starym maxie, teraz mi to niepotrzebne, skad to trzeba wywalic zeby juz nie upominal sie o to? Druga sprawa, moj odwieczny problem: jak sprawic zeby po wybraniu "bitmap" w ME kierowal mnie do katalogu maps a nie images. Nigdzie w customize paths nie widze niczego takiego, w starym maxie jakos sobie z tym poradzilem, choc tez okrezna droga.
Napisano 8 Styczeń 200817 l w podkatalogu maxa w plugins pewnie masz jakies pozostałości z nazwą reliefmapping.* przenies je testowo gdzieś indziej
Napisano 8 Styczeń 200817 l Autor wlasnie nic takiego nie ma bo nic byc nie moze - po deinstalacji maxa9, usunalem caly katalog i dopiero zainstalowalem 2008 a co do katalogu maps ktos cos pomoze?
Napisano 9 Styczeń 200817 l serwus :) pogrzebałem w max ini i tym podobnych, bo nie brałem pod uwage, bo myślałem , że to jakieś poukrywane jest. Okazuje sie , że to na luziku sie edytuje , z poziomu samego maxa. customize->configure user path-> File I/O - i tam linijka images. tam masz "przegladaj" i sobie wskaż co chcesz. Odnosnie tych brakujących pluginów to baaardzo dziwne. Rozumiem , że to sie dzieje na gołym maxie, podczas wlaczania ? Jesli taki bład jest , to wynikałoby , że to z powodu sladów pop nim w jakimś max.ini, lub plugin.ini - ale przeciez te pliki nie są współdzielone przez poszczególne maxy. Ba, przecie max 9 i 2008 moga współistnieć bezkonfliktowo na kompie. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 9 Styczeń 200817 l Kolega powiedzial ze aktualizował maxa... więc chyba trzeba zajrzeć do jakiegos *.ini
Napisano 9 Styczeń 200817 l serwus :) no własnie tego nie zrozumiałem. aktualizacja w sensie update ? - to by mogło tłumaczyć te problemy. A może aktualizacja - w sensie - > instalacja nowszego softu w kompie. Brak danych - pewnie pomozemy, ale potrzeba jaćniejszej sytuacji. Aha, i jeszcze jedna sprawa - plugi z maxa9 działają z maxem 2008. pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 9 Styczeń 200817 l Autor nie nie, "aktualizacja" to taka metafora, odinstalowalem maxa9 a potem zainstalowalem 2008:) kannu dzieki za images... po deinstalacji max9 wywalilem caly jego katalog, teraz sobie uswiadomilem ze aplikacje jeszcze trzymaja swoje pliki w katalogach documents&settings na dysku systemowym...tego wtedy nie usunalem ale teraz pogrzebalem, to co bylo do maxa9 usunalem i wciaz nic... To info pojawia sie zaraz po instalacji max2008, nic nie instalowalem, nic nie robilem. Gdzies to musi siedziec ale juz nie mam pomyslu gdzie szukac. ---------------- i znow musialem obejsc problem (po prostu zainstalowalem relief do max2008:)) , ale wciaz nie znam rozwiazania problemu a chcialbym