Gavreel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Witam Załóżmy, że macie zainteresować dowolnego klienta (różnych klientów) proponując przedstawienie ich produktów za pomocą nowoczesnych technologii. Co byście takim klientowi zaproponowali przy założeniu, że kasa nie gra głównej roli a jest to inwestycja na przyszłość. Wszystko z zakresu grafiki 3D i okolic. Przykładowo: - jaskinie: http://www.evl.uic.edu/pape/CAVE/ - augmented reality: - generatory zapachów; - manipulatory, czujniki ruchu: interakcja z wyświetlanym obrazem; - wyświetlanie w powietrzu: http://www.maposfera.org/node/406 - mixed reality: - hologram: Jakieś inne pomysły? Co by was interesowało jako klientów... w co warto by inwestować? Pozdr.
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 wywal średniki bo linki nie działają :P ja bym chyba użył augmented reality i interakcja z obrazem
Leru Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Wyświetlanie w powietrzu jest fajne bo nie dość, że efektowne to jeszcze przyciąga uwagę. "oo a co to tak faluje oo zobaczmy co to za produkt".
Dirk Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Ideałem by był hologram, w którym można się poruszać np. chodzenie po wirtualnym budynku. Pamiętam jak kilka lat temu widziałem gdzieś takie połączenie okularów/hełmu VR, który pozwalał na poruszanie się po konstrukcji i wizualizowanie otoczenia. Gdybym był klientem z kasą to wybrałbym hologram i generowanie zapachów. Do zastąpienia reklam to taki wyświetlacz powietrzny też nie byłby zły-wadą jest na razie brak możliwości zastosowania tego na wolnym powietrzu.
illy Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 wiesz, to temat typu "jak zarobic", sprawdzonych, dobrym metod nie podaje sie na forum jako ze siedze w branzy video-multimedialnej, mam swoje sposoby ale ostatnio musze sprawdzic cos co mnie zaintrygowalo
Rekomendowane odpowiedzi