Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czesc

- poprawilbym logo, zlikwidowal adres pod nim.

- banner bym zrobil znacznie ladniejszy, te ksiazki to nie widac ze to sa ksiazki od razu, jak to praca dla szkoly to wykorzystalbym darmowe zdjecia do tego, np. z http://www.sxc.hu (zaloz se darmowe konto). Same ksiazki sa tez dosc nudne dalbym jakies zadowolone geby uczniow na front

- banner moglby sie komponowac z logiem

Pozdr.

Napisano

co oznacza zakładka na dole "Zalecamy" ?

czysto i schludnie, dla mnie ok, ale ja jestem dinozaurem jesli chodzi o www

Napisano

Slabo, duzo niewykorzystanego miejsca, kolory rowniez slabo dobrane. Wylacz AA w tekstach.

Napisano

Dość czysto i przejrzyście. Top leży - wymieniłbym całość na górze :)

Napisano

Top do zmiany jak wcześniej sugerowano, dodatkowo to logo bym powiększył na cały obszar adresowy, adresy umieściłbym pod rekrutacją

I dobrze by było zobaczyć fonty bez AA bo w firefoxie to takich piknych nie będzie :)

Napisano

Jako strona szkolna to może i pasuje. A robisz ją z własnej inicjatywy czy nauczycieli??? Wygląda trochę skromnie i posiada zbyt mało kolorów, grafiki. Ja bym takiego szablonu nie brał i wybrał bym lepszy. Pozdro

Napisano

fajnie mi sie podoba, zmienilbym tylko font na tych przypinanych karteczkach w menu, cos tam aa kaszani. Ew. moglbys tez zmienic kolor czcionek w belce z trackerem, bylo by jeszcze przejrzyściej.

Napisano

Kolorów jest za mało - zaakcentuj niektóre tony mocniej. :)

Już jest trochę lepiej, ale dalej to jeszcze nie to ;)

Napisano
  • Autor

mam do was pytanie, ciągle piszecie żeby wyłączyć AA ok wyłączam i widze strasznie spikselowane fonty :/, jedynie co mi pasuje to opcja Crisp.

Napisano

Mógłbyś zmienić tło z białego na np. czerwony czy coś w tym rodzaju. Bo tak wszystko białe to trochę monotonne. Pozdro

Napisano
mam do was pytanie, ciągle piszecie żeby wyłączyć AA ok wyłączam i widze strasznie spikselowane fonty :/, jedynie co mi pasuje to opcja Crisp.

aa na tekscie dynamicznim zalezy od przegladarki i ustawien systemu. W praktyce jest tak ze pokazesz klientowi obrazek z layem i pieknym aa na tekstach, a ten pozniej odpali strone na ie6 i bedzie mowil "Panie, popsute coś jest na tej stronie, na obrazku bylo inaczej!".

Napisano
  • Autor
aa na tekscie dynamicznim zalezy od przegladarki i ustawien systemu. W praktyce jest tak ze pokazesz klientowi obrazek z layem i pieknym aa na tekstach, a ten pozniej odpali strone na ie6 i bedzie mowil "Panie, popsute coś jest na tej stronie, na obrazku bylo inaczej!".

racja znam takich gości :) ale nie sądze żeby na jakiejkolwiek przeglądarce tekst wyglądał tak jak w Ps'sie po wyłączeniu AA na none, ewentualnie ten Crisp czy mylna moja teoria ?? :)

A co do zmiany kolory, hmmm czerwony to raczej nie ale coś brązowawego nawet ciekawie wygląda.... czy nie ?? :)

http://www.ketrzyn.mm.pl/~krzadczyk/karolewo-ver_3.1.1.jpg

Napisano

dokładnie to nie, ale na pewno bliżej prawdy będzie.

zresztą zrob najlepiej sobie testowe cięcie tego laya i ostyluj w css tekst, to sam się przeknasz jak będzie wygladać.

Napisano

Coraz lepiej :)popracuj jeszcze nad topem. Oprócz pastelowych kolorów użyj te mocniejszych tonów do podkreślenia niektórych elementów.

Napisano
racja znam takich gości :) ale nie sądze żeby na jakiejkolwiek przeglądarce tekst wyglądał tak jak w Ps'sie po wyłączeniu AA na none, ewentualnie ten Crisp czy mylna moja teoria ?? :)

A co do zmiany kolory, hmmm czerwony to raczej nie ale coś brązowawego nawet ciekawie wygląda.... czy nie ?? :)

http://www.ketrzyn.mm.pl/~krzadczyk/karolewo-ver_3.1.1.jpg

Text w przeglądarce będzie wyglądał jak w PS bez AA (jesli wyłaczysz AA w przeglądarce:))

Napisano

Piszecie mu głupoty - zostaw z AA, bo jest ładnie.

Napisano

nom coraz lepiej. posłuchaj m@tiego co do podkreślenia niektórych elementów mocniejszymi kolorami. myśle, że za wiele miejsca przeznaczyłeś na tekst. to będzie inaczej wyglądać (bo właśnie bez aa) i znacznie gorzej.

Piszecie mu głupoty - zostaw z AA, bo jest ładnie.

no wiesz, z tego chyba przede wszystkim ma być strona, a nie obrazek ;) nie ten dział

Napisano

fajnie tylko banner z lewej za daleko sięga jak dla mnie, na wprost pionowej linii menu powinno być jakieś złagodzenie

Napisano

no wiesz, z tego chyba przede wszystkim ma być strona, a nie obrazek ;) nie ten dział

Marketing dźwignią handlu. Zaufaj mi - wiem, co piszę :)

Napisano

male menu, nie przemyslany content strony i aa w tekscie glownym.