szeyker89 Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Lunkijcie i oceńcie. Nie oszczędzajcie. Pozdro
floo Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 u mnie linki nie działają... pojawia się sama strona imageshack.us
Ex3 Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 hmmm.. Jeśli to ma być render to masz dość słabe oświetlenie ;) , jeśli model to sam nie wiem, jakoś tak mało szczegółów i wszystko takie niewymiarowe, widać że drzwi są przeskalowanym oknem i ci się szerokość ramy u góry i na dole rozjechała. Najlepiej weź jakąś długą linijkę ew. tzw. metr i pomierz wszystko w domu żebyś miał pewność że się zgadza. Całość wygląda jak mieszkanie w bloku a w blokach to raczej takich masywnych barierek na balkonie nie ma. Musisz być bardziej uważny i dokładnie obserwować otoczenie i starać się je odwzorowywać w miarę precyzyjnie. Długa droga przed Tobą ale sie nie przejmuj każdy tu na forum musiał przez nią przejść. Pozdrawiam i życzę wytrwałości
szeyker89 Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Napisano 22 Styczeń 2008 Poprawiłem linki. Nie wiem czemu nie działały. Ex3 -co do tej dłuuugiej drogi to się zgadzam. Masz rację z tym skalowaniem ale chyba nie opłaca się robić drzwi od nowa jeśli mają byś z szybą??? Detale (klamki itp. jeszcze dorobię). Wczoraj dopiero zacząłem więc... Może jakieś wskazówki co do oświetlenia??? Jakie oświetlenie (omni, spot ?) i z jakiego kierunku? No właśnie chciałbym poprawić błędy i po to założyłem ten temat żeby się czegoś nauczyć i mam nadzieję że mi pomożecie. Co??? Mam jeszcze takie jedno pytanie. Ex3 pisał żeby "pomierzyć" drzwi, okna itp. Czy jest jakiś sposób w max'ie żeby sprawdzić jaką grubość ma np. futryna w drzwiach zamieszczona na moich renderach u góry? Bo jak np. robi się box'a to wiadomo jakie są wymiary ale gdy modeluje się modele o różnej strukturze (futryna) to pojawia się problem z wymiarowością. Czy w tej sytuacji należy wcześniej nadawać wymiary czy da się je potem jakoś określić?
claude Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 w maksie da się zrobić wszystko, to maszyna marzeń' customize unit setup - wybierz metric i będziesz miał jednostki w centymetrach w panelu utilites jest przycisk Measure kliknij na niego jak masz wybrane elemęt będziesz miał jego wymiary na tależu
szeyker89 Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Napisano 22 Styczeń 2008 w panelu utilites jest przycisk Measure kliknij na niego jak masz wybrane elemęt będziesz miał jego wymiary na tależu Gdzie jest ten panel utilites??? Bo nie mogę znaleźć
claude Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 po prawej stronie tam gdzie jest create, deformes, motion i tak dalej - ostatnia ikonka 1
szeyker89 Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Napisano 22 Styczeń 2008 po prawej stronie tam gdzie jest create, deformes, motion i tak dalej - ostatnia ikonka dzięki łap repa A co wy na to. Dodałem klamki i poprawiłem wymiary drzwi jak to powiedział Ex3 wyżej. Oceńcie. @edit PS: nie zwracajcie uwagi na te drugie drzwi co są wewnątrz bo i tak będą zmienione.
claude Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 właściwie zaczynasz więc nie ma czego chwalić, są postępy polecam tutoriale z tej strony jest tam jak zrobić wnętrze http://www.kristopherlee.com/
piksar Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 hehe, wnętrze z evermotion ciągle żywe wśród userów łap miarkę do ręki
szeyker89 Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Napisano 22 Styczeń 2008 Dzięki wam. Z tymi wymiarami to na prawdę jest tak źle??? No jeśli tak mówicie to trudno. Muszę popracować nad proporcjami. Dzięki i pozdro. Niedługo wrzucę moją poprawioną pracę Dzięki wam wszystkim. claude- z tutka skorzystam Niedługo wrzucę poprawioną pracę i ocenicie. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi