Gość jymal Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Siemanko, po tym jak wujek sformatował mi wszystkie modele muszę zaczynać od nowa. Od dawna myślałem nad mechem..ale bałem się zacząć. W końcu coś mi wpadło w oko a mianowicie Referka: zacząłem modelować dziś, a oto efekt ok. 20-30 min pracy (wiem że to bardzo dużo jak na tyle co zrobiłem, ale jestem bardzo słaby w modelowaniu :( poczekajmy co będzie dalej :) ) Ściągnąłem po formacie 3Ds Maxa 2008 i nie mogłem znaleźć do niego Vraya więc taki zwykły render :( : Jest to jedna z tylnich nóg pojazdu (nie chcę żeby model był porażająco detaliczny, ponieważ podejrzewam że przy moim komputerze w połowie modelu komp by się strasznie zawieszał :( )
piksar Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Popraw temat i poświęć więcej niż 10 minut na modelowanie
Poke Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Siemka , ostatnio tez robie mecha, nie jest to łatwa sprawa ale życzę powodzenia :D . Jeżeli komp ci nie wytrzymuje detalu to wkładaj go sobie do leyers'ow i chowaj gdy nie potrzebujesz :] Fajna referka , ale to co do tej pory zrobiłeś wygląda moim zdaniem mocno średnio .
goran Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Co do modelu: jak na razie prawie nic (nie obraź się). Dziwi mnie że zacząłeś stopy a nie od korpusu. Co do Vraya - w pracy mamy vraya do maxa9 i chodzi również pod maxem2008.
szeyker89 Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Ciężko będzie ale nie poddawaj się. Czekam na efekty pracy. Pozdro
Gość jymal Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Dobra dzięki za komenty. Doszedłem do wniosku tak jak patrze na to co zrobiłem że to nadaje się to wy......... do kosza..Wogóle nie wiem co się ze mną działo jak to modelowałem xDD może to że chory jestem albo co xD Poke Jak dla mnie to Twój mech jest pro i nie mogę się doczekać up'ów Goran Dzięki za wiadmość to nie czekam i ściągam sobie już tego do 9 ;) Piksar o co chodzi z tym `popraw temat` ? :)
goran Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Nie poddawaj się - to co zrobiłeś nie koniecznie musisz wyrzucać, po prostu dorób coś więcej, np do pierwszego przegubu, bo wtedy bedzie co oceniać.
Gość jymal Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Goran Nie usunąłem tamtego, możee się jeszcze przydać (a tak przy okazji to witam kolegę z mojego miasta xD ) Zrobiłem od nowa, od korpusu zaczynając...trochę mi się skrzaniło ale chyba może być co? (Vreya jeszcze nie mam xD )
Poke Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Siemka , ja zaczynałem od nogi (dokładniej to palca :P) i jakoś poszło ( rob tak jak ci wygodniej ;] ) a co do tego co zrobiłeś .... popatrz na referke .... są duże różnice miedzy twoim modelem a obrazkiem ...
Gość jymal Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 thx Poke...zdałem sobie sprawę że różnica jest bardzo wielka więc zacząłem od nowa...przy tym troszkę też może i poconteptowałem przy szybce no więc wrzucam : Mam 2 wersje : pierwsza...bardziej zaostrzone na dole końcówki... druga wersja : mniej zagięte i inny widoczek 2 wersji
Gość jymal Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Siema wrzucamy upy, znów zrobiłem od nowa :) Skonsultowałem się trochę z POKE, dzięki stary :) i
Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 łałł .. ależ piękne** .. A tak na poważnie ;] To skończył byś to :D Może fajnie będzie to wyglądało :]
Notre Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Jymal - na Twoim miejscu bym zrezygnował z MeshSmootha i poleciał w detal ;>
Rekomendowane odpowiedzi