Napisano 26 Styczeń 200817 l Cześć Ostatnio natchnęło mnie żeby znów zająć się maxem. Wziąłem więc pierwszą lepszą rzecz jaką miałem na biurku i zacząłem ją modelować. A że była to budka telefoniczna ( wiem wiem, bardzo oryginalne) no to się nią zająłem;] Ale jak zwykle, choć model jest "dostateczny", to materiał szkła i światło są "niedostateczne" Czy możecie mi doradzić co zmienić i jakich materiałów użyć żeby ta praca jakoś wyglądała??
Napisano 26 Styczeń 200817 l Masz budkę telefoniczną na biurku? Nie byłoby wygodniej kupić telefon komórkowy? Jak pokazujesz siatki to pokazuj razem z bryłą, może być screen z viewportu, ale tu nic nie widać http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=46447 Model jest chyba ok, render strasznie ziarnisty, i mało co w nim widać. Będzie jakieś tło?
Napisano 26 Styczeń 200817 l Autor Dzięki za info o siatce Ziarnistość w moim mniemaniu miała ukazywać starość budki ( chyba jednak nie wyszło ;]) tak mam zamiar dodać tło podłoże, wybić ze 2 szyby, wyrwać drzwi z zawiasów i oczywiście urwać słuchawkę Tak mam budkę telefoniczną na biurku ( oczywiście w skali 1:iluśtam ;])