Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przejrzałem kilka tutoriali o cząsteczkach, w żadnym nie spotkałem się z parametrem w którym możemy wpisać ilość cząsteczek. Jeśli nie ma takiego, to jak można zmniejszyć ich ilość nawet do 5. Wiem, że to normalnie za mało jak na cząsteczki, ale chce zrobić ogień taki, a wizja animowani ognia jest szara. Jeśli nie particle system, to może jest jakieś-coś co wyrzuci z siebie wybrany obiekt i tak cały czas, taki emiter.

Jak zrobiłem teksturę ognia w maxie, w diffuse gradient kolorowy i maską się pobawiłem i innymi parametrami, ale to nie ma sensu opisywać ( aktualnie max mi nie działa, ale chcę się już przygotować ) Gdybym zrobił to materiałem "Mental Ray" i mapką output, to nie mam możliwości dania maski i tekstury jednocześnie. Czy mogę jakoś zrobić, by owy ogień zaczął świecić? Jeżeli dam jakiś emiter światła to ten ogień nie oświetlony wygląda jak wylatujące z ziemi wymioty :x. Znam tylko jeden sposób zrobienia świecącego materiału z tego tutka - http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=44827

• Odpowiedzi 1
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic